En vanskelig og forvirrende opplevelse.

Publisert
Sist oppdatert

Jannicke savnet god informasjon og støtte fra sykehuset, under fødsel og da hennes datter ble syk. 

Jeg dro inn på sykehuset kl 0830 på morgenen en sommerdag i år 2000. Det var ikke så veldig tett mellom riene, men siden jeg er diabetiker hadde jeg fått beskjed om å komme tidlig, uansett blir jeg ikke sendt hjem fordi blodsukkeret er meget ustabilt i denne tiden før fødselen. Jeg ble sjekket og fikk merkelig nok beskjed om å dra hjem. De hadde ikke plass. Så jeg hadde ikke noe valg.

Klokka 13.30 dro vi inn igjen. Nå begynte det virkelig å gjøre vondt. Det var 3-4 minutter mellom riene. De første timene var det ingen problemer. Jeg fikk epidural, men den virket ikke når pressriene startet. Først når pressriene begynte, kom problemene også. Jeg greide ikke å presse da jeg hadde fått en brist i ribbeinet. Jordmoren trodde jeg bare brukte dette som unnskyldning, så jeg fikk beskjed om å forsette. Etter 2 timer med pressrier skjønte hun at hun måtte tilkalle lege. Da hadde babyen ligget i nesten 2 timer nederst i kanalen. Etter en stund kom legen endelig, etter 3 forsøk med vakuumslange. Det var da 2 leger, pleiere og 2 jordmødre som hjalp til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.