- Enkelte synes synd på barna mine fordi de ikke får gå i barnehage

Er det tabu å være hjemmeværende mor i 2017?

HJEMMEVÆRENDE MAMMA: Linda har valgt å være hjemmeværende mor for alle sine åtte barn, men møter ofte kritikk for valget sitt. Foto: Privat
HJEMMEVÆRENDE MAMMA: Linda har valgt å være hjemmeværende mor for alle sine åtte barn, men møter ofte kritikk for valget sitt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Linda C. Hagen er åttebarnsmamma og kjent for mange gjennom bloggen Absolutt hjemme. Her skriver hun blant annet om hverdagen som hjemmeværende mor med de to yngste barna, Mika (4) og Levi (2).

Linda forteller at det for henne har det vært naturlig å skulle være hjemme med barna frem til skolestart. Når minstemann begynner på skolen om fire år, vil hun ha vært hjemmeværende i totalt 22 år.

– Jeg opplever at de fleste synes det er flott at jeg er hjemmeværende. Og jeg får faktisk ofte høre fra andre kvinner at de selv skulle ønske de kunne det, men at mannen ikke godkjenner det eller at venner og familie bare ler av det.

– Men det handler så klart om penger og det å bidra. Noen synes ikke at det å være hjemmeværende er å bidra, men det kommer helt an på hvordan man ser på det. Det er verdivalg og prioriteringer, sier hun.

Et argument hun ofte møter er at det å ikke ha barna i barnehagen, betyr at de ikke vil bli godt nok sosialisert før de begynner på skolen.

Linda mener søsknene finner mye glede i hverandre og at viktigheten av sosialisering med andre barn er noe overvurdert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer