Barnefattigdom:

Enslig mor ba om julehjelp på Finn: - Responsen har vært enorm

Stadig flere mennesker tyr til nettet for å be om hjelp til jul.

BER OM HJELP TIL JUL: Økonomiske forskjeller kommer mer til syne i høytider som julen. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
BER OM HJELP TIL JUL: Økonomiske forskjeller kommer mer til syne i høytider som julen. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg elsker julen og synes det er den beste tiden på året. Men etter at jeg havnet i denne situasjonen, gruet jeg meg mer og mer til jul for hver dag som gikk, forteller «Kristina».

Hun er en av flere som i år har valgt å legge ut en annonse på FINN hvor hun ber om hjelp til jul.

Kristina, som ønsker å fortelle sin historie anonymt, er alenemamma til et barn på fire år. Kristina er aleneforsørger men mottar for øyeblikket ingen stønader fra NAV. Dette har ført til at hun lenge har hatt det økonomisk vanskelig.

– Min økonomiske situasjon er for tiden veldig dårlig da jeg har 100 prosent av utgiftene for barnet mitt. Jeg jobber som vikar på en barneskole og tar de timene jeg får. Pengene har så vidt rukket til regninger og etter at disse er betalt er kontoen tom. Jeg har måttet låne penger av min mor for å kunne kjøpe mat til barnet mitt og uten den hjelpen hadde det aldri gått.

– Alle i familien min vet om min situasjon og de prøver å hjelpe så godt de kan. Men de har også regninger som skal betales, så det er begrenset hvor mye hjelp jeg kan be om.

Grudde seg for å be om hjelp

Kristina forteller at det satt langt inne for henne å be om hjelp på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer