Epidural

Epidural smertelindring er utbredt brukt ved fødsler, og gir god smertelindring. Det brukes ved smertefulle fødsler, og epiduralanestesi kan også brukes ved keisersnitt.

EPIDURAL HYPPIG BRUKT: Mange kvinner ber om epidural ved fødsel Foto: Shutterstock.com ©
EPIDURAL HYPPIG BRUKT: Mange kvinner ber om epidural ved fødsel Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Epidural er en form for regionalbedøvelse som bare bedøver visse deler av kroppen. Epidural kan brukes i flere sammenhenger, i tillegg til fødsler kan det brukes ved operasjoner i nedre deler av kroppen.

Epidural settes inn i ryggsøylen og som gir utmerket smertelindring i både åpningsfasen og i utdrivingsfasen. Ulempen er at denne typen bedøvelse bør gis av anestesilege, og den er derfor ikke tilgjengelig til enhver tid på alle fødeavdelinger.

Epidural smertelindring kan først gis når fødselen er kommet i gang. Det tar 10-15 minutter før den begynner å virke. Epiduralen blokkerer nerverøttene som går inn i livmoren. Slik vil smertene avta, selv om rieaktiviteten fortsetter. Det er likevel viktig at du kjenner riene, og at de ikke blir helt borte. Epidural ved en vanlig fødsel skal derfor virke smertelindrende og ikke bedøvende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer