Ung bestemor og oldemor:

Er Bente Norges yngste oldemor?

Ble oldemor da hun bare var 52 år gammel.

UNG BESTEMOR OG OLDEMOR: Bente var bare 32 år gammel da hun ble bestemor og 20 år senere ble hun oldemor! Foto: Privat
UNG BESTEMOR OG OLDEMOR: Bente var bare 32 år gammel da hun ble bestemor og 20 år senere ble hun oldemor! Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange kvinner i begynnelsen av trettiårene er i en livsfase hvor de vurderer å få sitt første barn (gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende kvinner i Norge har de siste årene vært i underkant av 29 år), er det noen få som i denne alderen faktisk får sitt første barnebarn!

To som begge har fått oppleve dette er Bente Aspenes (60) som ble bestemor som 32-åring og datteren Vibeke Storhaug (42) som ble bestemor i en alder av 34.

Det hele begynte med at Vibeke fikk sitt første barn bare femten år gammel. Graviditeten ble oppdaget seint og helt uvitende hadde hun og moren gått gravide samtidig. Bente fikk nemlig vite at hun skulle bli bestemor en knapp måned etter at hun selv hadde født en liten datter.

– Da jeg fikk vite om graviditeten kan jeg vel ikke akkurat si at jeg tenkte «jippi, nå skal jeg bli bestemor!», men når det først var blitt sånn tenkte jeg at vi fikk ta det som det kommer, forteller Bente.

– Jeg tenkte mye på at Vibeke hadde båret på sin graviditet helt alene og at hun nå trengte all mulig støtte fra oss. Vi fikk dessuten mye støtte av mine foreldre, barnefarens foreldre og venner rundt oss. Moren min, som nå dessverre er gått bort, var spesielt klar på at et barn er en velsignelse og at vi skulle klare dette sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer