Er det mulig å selv bestemme hvilket kjønn barnet skal få?

- Teorien stemmer, men i praksis funker det ikke slik, forteller vår norske ekspert.

BESTEMME KJØNN: Den amerikanske forskeren har utgitt bok om hvordan man selv kan bestemme barnets kjønn. Vår norske ekspert er ikke overbevist. Foto: NTB Scanpix. 
BESTEMME KJØNN: Den amerikanske forskeren har utgitt bok om hvordan man selv kan bestemme barnets kjønn. Vår norske ekspert er ikke overbevist. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer
Publisert

Ønsker du deg et spesielt kjønn? Det er ikke uvanlig å ha preferanser; du har kanskje en gutt fra før, og ønsker deg en jente neste gang? Eller omvendt?

Den amerikanske fertilitetsforskeren Landrum B. Shettles har skrevet boken "How to choose the sex of your baby". Boken har solgt millioner av eksemplarer, og forklarer hvordan du selv kan bestemme kjønn på den lille i magen.

LES OGSÅ: Er det tilfeldig hvilket kjønn man får?

Slik velger du kjønnet

I bestselgerboken, som kom ut for første gang i 1971, går han gjennom den såkalte Shettles-metoden, som etter sigende skal ha en suksess-rate på 75-90%.

Denne metoden hevder at sædcellene som inneholder et Y-kromosom (gutt) er lettere og raskere enn sædceller med X-kromosom (jenter). Jente-sædcellene lever i stedet lengre, og er mer syreresistente.

Derfor mener altså Shettles at du selv kan påvirke ditt kommende barns kjønn ved å skape de mest gunstige forhold for enten gutte-sædceller, eller jente-sædceller.

Skeptisk? Det har du all grunn til - se lengre ned hva den norske eksperten sier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer