Vegetarianer:

Er du gravid og spiser ikke kjøtt?

Da må du få i deg disse næringsstoffene.

GRAVID VEGETARIANER: Du kan fint holde deg til både et vegetar- og vegankosthold mens du er gravid og mens du ammer, men det forutsetter at du passer litt ekstra på.  Foto: NTB Scanpix
GRAVID VEGETARIANER: Du kan fint holde deg til både et vegetar- og vegankosthold mens du er gravid og mens du ammer, men det forutsetter at du passer litt ekstra på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Flere dropper kjøttet helt eller delvis og det å redusere inntaket, spesielt av rødt og bearbeidet kjøtt kan være lurt for mange. Det er heller ikke sånn at du må droppe vegetarlivsstilen når du blir gravid, men det kan være litt mer å ha koll på i kostholdet når du dropper kjøttet.

Et sunt og helsefremmende kosthold kan settes sammen på ulike måter. Noen velger, av ulike årsaker, et helt vegetarisk kosthold.

- Helsedirektoratet anbefaler et kosthold som hovedsakelig er plantebasert og som inneholder mye grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, men som også inkluderer fisk og magre meieriprodukter, samtidig som mengden bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker begrenses, forteller avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Ellen Margrethe Carlsen.

- Samtidig vet vi at også en godt sammensatt vegetarkost er ernæringsmessig fullverdig og kan ha positive helseeffekter.

- En balansert og variert vegetarkost egner seg for folk i alle livsfaser, inkludert under svangerskap, ved amming og i spedbarnsperioden, sier Carlsen.

LES OGSÅ: Advarer mot slanking under graviditeten

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer