Ernæring hos barn 1-2 år

Nå slutter de fleste barn med morsmelk, og da er det ekstra viktig at barnet spiser riktig mat.

SPIS SAMMEN: Nå kan barnet spise stort sett det samme som resten av familien, og det er viktig å skape en hyggelig ramme rundt måltidene. Foto: NTB Scanpix
SPIS SAMMEN: Nå kan barnet spise stort sett det samme som resten av familien, og det er viktig å skape en hyggelig ramme rundt måltidene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når barnet blir ett år bør de begynne å spise samme mat som resten av familien. Dette vil gjøre hverdagen enklere for mange familier, i og med at matlagingen tar kortere tid – og det blir også lettere å gjøre måltidet til en felles hyggestund.

- Nå kan barnet spise det samme som resten av familien. Bare husk å tilpass konsistens og bitstørrelsen. Det beste er om barnet kan få smake litt av alt som serveres til måltidene, sier ernæringsbiolog Lise von Krogh i bramat.no.

Barnet trenger fortsatt å få maten delt opp i biter, men bitene kan bli større og større etter hvert som barnet vokser og får flere tenner. Vær obs på mat som lett kan sette sge i halsen, som harde biter av eple eller gulrot, og myke ting som for eksempel pølsebrød.

Helt grunnløs bekymring forårsaker ofte ammestopp for tidlig.

Ammeslutt

De aller fleste norske mødre velger å slutte med amming når barnet er rundt et år og mange mødre går tilbake i jobb.  Men det er ikke er noe i veien for å fortsette å amme hvis både mor og barn trives med det. Verdens helseorganisasjon anbefaler å amme fram til barnet er to år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer