- Et keisersnitt kan også være en vakker opplevelse!

Eva bruker ord som «heftig» og «helt rått» når hun beskriver de øyeblikkene hun har opplevd under keisersnitt.

FØDSELSBILDER AV KEISERSNITT: Det øyeblikket legen holder babyen opp slik at foreldrene får se den for første gang, er utvilsomt et av de største! Foto: Bridget Reyes / A Little Muse Photography
FØDSELSBILDER AV KEISERSNITT: Det øyeblikket legen holder babyen opp slik at foreldrene får se den for første gang, er utvilsomt et av de største! Foto: Bridget Reyes / A Little Muse Photography Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens det har blitt stadig mer vanlig å ta med seg en fødselsfotograf på fødestuen, kan det nok være en større terskel for mange å ta med seg en fotograf på et planlagt keisersnitt.

Det er det ifølge disse fødselsfotografene ingen grunn til, de mener et fødselsfoto fra et keisersnitt kan være like så vakkert og følelsesladet som et foto fra en normal fødsel.

Eva Rose er en av Norges mest erfarne fødselsfotografer. Så langt har hun vært med på åtte keisersnitt, hvorav ett av dem ikke var planlagt.

Å få lov til å fotografere under et ikke planlagt keisersnitt er ganske uvanlig, da man som regel må søke sykehuset om lov i god tid på forhånd.

– Det ikke-planlagte keisersnittet var faktisk bestevenninnen min. Etter 33 timer på ABC Fødeavdelingen uten smertestillende, ble hun sendt bort på den vanlige føden for å ta keisersnitt. Vanligvis får fotografer ikke være med når det ikke er planlagt på forhånd, men denne gangen fikk jeg lov til å ta foto gjennom vinduet. Det ble helt fantastiske bilder, forteller hun med et smil.

LES OGSÅ: Fødselsfotografens 20 favorittbilder - noen øyeblikk glemmer du aldri!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer