Spontanaborter

Etter 11 aborter kom endelig Fillip

For Janett (38) og Mathias (40) ble håp, slit og sorg en del av hverdagen i mange år. Da brevet fra Rigshospitalet i Danmark kom, bestemte ekteparet seg for å gjøre et siste forsøk.

SPONTANABORTER: - Da vi mistet Aron som nummer elleve, tenkte vi at vi ikke orket mer. Helt til min empatiske gynekolog sa noe som tente gnisten vår igjen. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
SPONTANABORTER: - Da vi mistet Aron som nummer elleve, tenkte vi at vi ikke orket mer. Helt til min empatiske gynekolog sa noe som tente gnisten vår igjen. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

Da Janett Rogn Falkvik og Mathias Falkvik møtte hverandre i 2014, hadde hun tvillinggutter på fem år mens han var barnløs. De bodde i Bamble. Mathias ble en super bonuspappa for Felix og Leon, og hadde et stort ønske om et barn han kunne følge helt fra det ble født. Janett var i grunnen fornøyd med å være mamma til to, men da hun forsto hvor mye et nytt barn ville bety for Mathias, tenkte hun at de kunne jo prøve. De hadde plass til en til i familien. Svangerskapet for seks år siden hadde vært ukomplisert, og Janett regnet med at det ville bli slik nå også.

I april 2015 ble hun gravid. Gleden var enorm, begge gledet fra første stund. De visste ikke at dette skulle bli starten på over fire år med sorg, fortvilelse og bristende håp.

Som lyn fra klar himmel

Tidlig på sommeren var paret på kjærestetur, de bodde på hotell, været var fint og de var på årets kuleste festival i Oslo; Piknik i Parken. Janett var i fin form og dro fornøyd på rutinekontroll tirsdagen etter. Hun var i 15. svangerskapsuke. Det var ikke så lenge siden forrige ultralyd, da var alt bra. Derfor kom det som lyn fra klar himmel da gynekologen sa at hun ikke fant hjertelyden til babyen. Det kunne da ikke stemme? Var Mikkel virkelig død?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer