Familieaktiviteter - kom i god fysisk form med våre forslag!

aktivitet
aktivitet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forslag til familieaktivitet som gir store og små fin fysisk aktivitet. Her er mange gode forslag fra Mammanetts brukere:

Ut i skogen og se på dyr!
Gå i skogen å se på alt det vakre i naturen. Kanskje også se dyr. Ta med mat. Lærerikt er det også. Berit

Plukke bær!
Ut å plukke bær og lag syltetøy ettepå! Kjempe arti!
Ermin

Pakk sekken, gå på tur.
Er du glad i å gå tur, så blir barna det også. Men da er det ikke målet å komme fram til et fastbestemt sted. Målet er at alle skal være fornøyde, ta livet med ro, ha tid til å stoppe opp og se på det barna er opptatt av. Det kan være alt fra en liten maur til å se hvor elgen har sovet i natt. Kanskje er det et lite spor, eller at noen har kastet fra seg rask. Barn er ikke opptatt av de store ting bestandig. Det er det gode fellesskapet som avgjør om barna vil trives i skogen/på fjellet/ved sjøen. Det er masse utfordringer med å gå på tur, å det kan være ganske krevende også.
Pakk sekken, å ta dere en tur ut!
Maria

Søndagstur
Dra på tur, uansett vær. Søndagstur med barna burde være påbudt her i Norge hvor vi har så flott natur. Man kan lære utrolig mye av skogen, og man kan kose seg med bål og pølsegrilling. Dessuten, hvem har det vel bedre sommerstid enn Nordmenn, ut i båt eller dra nær sjøen, bad grill og kos dere. Frisk luft er faktisk ikke bare sunt for barnet ditt, men også for deg!
Cathrine

Ta med matpakka i skogen
Det gøyeste min datter på 3 år vet er å gå tur i skogen. Hva er vel mer spennende enn det? Alt man kan se og utforske. Det beste av alt er at ikke en tur blir lik. Det er alltid enten et nytt dyr, en ny blomst eller noe annet spennende som fanger oppmerksomheten. Vær og vind spiller ingen rolle. Klær har vi! Og den obligatoriske matpakken er prikken over i'en. Matlysten er aldri større enn når man sitter på en stein i skogen. Gir akkurat nok energi til å orke turen tilbake. Etter min mening er dette en ypperlig måte til å få barn, og ikke minst voksne, i fysisk aktivitet på. For en liten kropp er det en spennende hinderløype: over myrer, røtter og steiner og under trær, busker og greiner. Vi koser oss skikkelig, og ingenting er som å se gleden i vår datters ansikt når hun har klart å klatre over disse hindrene alene. Dette er mitt forslag til familieaktivitet. Følg den yngstes tempo og alle vil være storfornøyd. Det er selvfølgelig ingen bakdel at det er fullstendig gratis!
Anita

Lag en hinderløype
Lage en hinderløype; Første hinder kan .f.eks. være en slenge, dette er en slags huske, du får tak i et tykt tau, og binder rundt en tykk grein i et tre ca 2-3 meter fra roten, lag gjerne en knute i enden. Post 2; balanse bom; finn to trær med 2-3m mellom, finn deretter en lang stokk og bind fast mellom trærne, eller legg en stokk oppå to steiner. Post 3;Vippe;Bruk en stokk som er 3-4 m lang, lag en buk som den lange stokken skal vippe på, bruk 4 en meter lange stokker å lag 2 kryss slik at de blir 30-40cm høye og legg en stokk fra det ene krysset til det andre, og deretter vippepinnen på langs.Post4;Klatrevegg; finn en liten skråning og fest et tau øverst i skråningen, slik at en kan dra seg opp. hvor bratt det er kan en velge selv. Her har man et forslag til en liten hinderløype for barn og voksne i alle aldre. vanskelighetsgraden kan en jo variere. så har en masse morsomt å gjøre med familien ute i naturen..
Wenche

Lek med ball
Vi bruker å spille ball i hagen, kaste eller sparke.
Ellers så er det fint å hoppe tau hvis det er litt store ungen. Da kan de voksne gå litt i barndommen. Hvis små så dra på svømming.
Nan

Hagearbeid i storbyen
Hagearbeide er fint for store og små!
Vi bor i Oslo og har akkuratt fått oss parsellhage - det finnes faktisk mye ledig i Oslo området. Mange har jo egen hage og den kan brukes fra barna er veldig små. Vår minste er 20 mnd og eldstemann er 6 år.
Parsellhagen vår er på 50 kvm - kanskje litt stor - men vi har rips, poteter, gulrøtter, solsikker, urtebed og et bed til barna. Så kan familie og venner komme på dugnad og få hele slekta i sving!
Ellers så bor vi ved østmarka og bruker den kjempemasse - bader i Nøklevann, går tur i skogen og ungene elsker det!
Kirsten

Forstørrelsesglass i skogen
Ta med forstørrelsesglass på tur i skog og mark. Se på alt som vokser og gror, rører seg på bakken og i trærne. Kanskje en oppdager ting som en ikke ser ved første øyekast? En god matpakke som spises ute i friluft gjør opplevelsen fullkommen.
Sølvi

Gå på sjørøverjakt.
Ta med barna i fjæra,eller rundt på en strand, og let etter forskjellig som barna kan leke er sjørøverting.
Tove Kristin

Løype i skogen
Vi har det kjempe moro med å ha løyper i skogen. Spesielt om barna kan legge opp løypa og vi voksne skal finne frem. Og ekstra kos er det når det er en stor overraskelse på slutten
Lill Monica

Piknikk i skogen som bursdagselskap
Har barna bursdag på vår/sommer så inviter barn med foreldre på piknikk i skogen dette er ikke bare gøy men sparer deg for en masse arbeid. Server kalde pizza stykker eller ta med en liten grill og grill pølser.
Bak en gullerot kake som du kan ha i en isboks og sett lysene på den.
Dette er en stor suksess hos oss.
Helene

Løype med ulike poster.
Et bilde av en tegneseriefigurer. Hvilken figur er dette?
Anu

Gå tur i skogen - ta med pølser på termos
Gå tur i skogen og ta med pølser i kokt vann på termos og noe å drikke, matlysten er stor når man kommer ut i frisk luft så pass på å få med nok!
Karianne

Hugg ved i skogen
Hugg vinterveden selv.
Svært mange har muligheten til å hugge vinterveden selv. Dette er en aktivitet som får veden til å varme mange ganger både for liten og stor. Når vi skal ut å hugge veden drar vi hele familien, både stor å små. Vi tar med oss godt med mat, bærspann og gjerne en fiskestang. Turen varer hele dagen med litt arbeid og mye kosing. Vi utforsker naturen og alt vi finner i den. Morsommer trær som kan brukes til andre formål enn ved f.eks. klatres i, dyr, blomster, sopp, bær m.m. Barna synes det er moro å få være med å jobbe, når en gjør det hele til en lek. Når all veden er hugget ned, må den jo fraktes hjem og bade sages og kløyves. Til slutt skal den jo også stables inn i vedsjåen. Alle hjelper til (over flere dager)mens vi prater og koser oss.
Som sagt veden varmer mange ganger før den kommer i ovn, og vi får god mosjon alle mann.
Trude

Mye å finne på - ute og inne!
La barnet ta del i huslige gjeremål, Aina Benedikte synest iallfall det er veldig moro å få gjere på det som mamma gjere. Ho har fått sin eigen støvsugar, men min støvsugar er morsomst. Og når eg tørkar støv får ho ein eigne klut som ho kan tørke med. 

støvsuge  akti2.jpg (20881 byte)  akti3.jpg (26657 byte)

Leik gjømsel.
Dette er ein veldig populær leik både ute og inne. Reis på sykkeltur! Ta med niste og drikke og kos dere. Utforsk naturen. Sjå på alle dei små insekta som befinner seg under stokker og steiner. Sjå etter dyr oppi trea. Ha ein konkurranse om kven som td finn flest kongler, løv eller lignande på ei viss tid. Reis til fjæra og plukk skjell, eller liet etter dyr i vannkanten. Ha med fiskestang og prøv fiskelykka. Reis på oppdagelsestur, kanskje i høgt gras? 

Gå på bærtur, la barna få sine eigne kopper som dei kan plukke i. Kven får mest bær? Eller kanskje dere er gladere i sopp?

Andre forslag til fysisk aktivitet: Ha ein utedag, og la barna vere med på å bestemme kva dere skal gjere den dagen. Ei døme er å gå på tur, grille, leik leikar m.m.

Vinter; Lag snøhule, snølykter, engler eller snømenn. Reis på skitur, og sjå evt. etter dyrespor i snøen (kanksje dere finns pora til ein hare, rev el.l)

Sommer; Lag hinderløype ute av steiner og stokker og div andre ting.
Linda

Regnhopping!
Er det dårlig vær og ungene er grinete er det veldig moro og hoppe rundt i regnevær og bli skikkelig våte. Vi sklir og hopper i vanndammer... Ettterpå er det varme dusjer, og varm mat. Så sover de små godt i sengene sine.
Lill Monica
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer