Parforhold

Familien gikk fra Oslo til Nordkapp på åtte måneder

– Vi var så spist opp av hverdagen. Nå fikk vi oppleve hva som skjer når vi fjerner klokka, møter, barnehagedugnader og familietreff.

GIKK TIL NORDKAPP: Ole, Ingrid og Mons brukte åtte måneder på å gå fra Oslo til Nordkapp. Nå planlegger de nytt eventyr. FOTO: Privat
GIKK TIL NORDKAPP: Ole, Ingrid og Mons brukte åtte måneder på å gå fra Oslo til Nordkapp. Nå planlegger de nytt eventyr. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Da KK snakket med Ingrid Alm (35) og Ole Thomas Helgesen (35) i juni 2021, befant de seg i Brønnøysund og hadde vært tre måneder på reisefot.

Sammen med sønnen Mons, som da var fire år gammel, hadde de satt seg et ambisiøst mål om å gå hele veien fra Oslo til Nordkapp.

Ekspedisjonen deres hadde en regel: familien skulle hele tiden bevege seg nordover for egen muskelkraft. Hvilket betydde at de kunne benytte seg av alt fra ski og sykkel til mer utradisjonelle transportmidler som padlebrett. Underveis overnattet de hovedsakelig i telt i naturen, men de bodde også i hytter, på hotell og campingplasser.

I midten av november 2021 nådde de endelig målet sitt og de kunne se tilbake på en reise gjennom noen av de aller vakreste landskapene i Norge. Resultatet har blitt boken «Tyritroll - til fots fra Oslo til Nordkapp med en fireåring», som er fylt til randen av fantastiske bilder og Ingrids betraktninger fra den åtte måneder lange turen.

Flyttet fra hverandre

Men reisen skulle vise seg å ikke bare bli en test på hva det er fysisk mulig å gjøre med en fireåring på slep, den ble også en test for parforholdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer