Fantasivenner

Foto: Istockphoto ©
Foto: Istockphoto © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fantasivenner er et vanlig fenomen. Mer enn halvparten av alle barn mellom tre og ti år har fantasivenner. Det er noe mer vanlig hos jenter, enn gutter. Det er like vanlig i førskolealder (3-6 år) som hos barn som har begynt på skolen. Det kan dreie seg om dyr eller menneskeskikkelser, eller leker/andre fysiske gjenstader som man tillegger liv. Late som-lekI dag er jeg supermann! I morgen en prinsesse! En britisk undersøkelse fant også at det var svært vanlig for barn å late som de var en innbilt figur. Omtrent alle førskolebarna hadde latt som de var et dyr eller en annen person, og 95 prosent av skolebarna gjorde det samme.

Både hjelpere og urokråkerBarn kan ha stor glede av fantasivenner, og gjennom disse få oppfylt drømmer og ønsker. Kanskje fyller fantasivennen et ensomhetsbehov. Det er også greit å ha noen å legge skylden på, hvis noe går galt. Barnet tillegger fantasivenner forskjellige karaktertrekk. Noen er snille og barnets "lille hjelper", mens andre er kanskje urokråker som det ikke bare er lett å holde styr på! Fantasifigurene skiftes gjerne ut gjennom oppveksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer