– Farsdag er teit

SAVNER DET IKKE: Farsdag feires ikke hjemme hos flertallet av fedrene i Pappa-panelet.
SAVNER DET IKKE: Farsdag feires ikke hjemme hos flertallet av fedrene i Pappa-panelet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fedrene i Pappa-panelet vil heller bli gjort stas på resten av året. 

For mange er det vanlig å gi en oppmerksomhet til pappa på farsdagen, som i Norge feires andre søndag i november. Det kan være frokost på sengen, kake, en liten gave eller en tegning. Andre familier mener at farsdagen er en kommersiell dag som det primært er handelsstanden som profiterer på, og de velger derfor å ikke markere den.

Vi spurte medlemmene i Pappa-panelet hvilke forventninger de har til farsdagen; hva synes de om konseptet, og ønsker de å bli feiret?

– Ellers takk 

Ganske overraskende virker det som om de fleste av gutta slett ikke har noen store ønsker for farsdagen.

– Farsdag er egentlig bare teit. Vi feirer ikke det her i huset. Egentlig ikke morsdag heller. Kan man ikke feire hverandre litt hver dag?, spør «Lost in space». 

«Mr anderson» har heller ikke noe til overs for farsdagen.

– Det er trivelig å bli gjort litt stas på, men da skal det komme når det passer, og spesielt ikke denne dagen. Ellers takk, sier han.

LES OGSÅ: Pappas opplevelse av fødselen 

Kommersielle fjasedager 

Kona til «Friherre» forsøkte å gi sin mann farsdagsgave et år. Det ble ikke en tradisjon.

– Hun skjønte fort at det var siste gangen hun gjorde det. Jeg sa riktignok takk, men stappet gaven nederst, innerst i en skuff så snart papiret var av, og har ikke sett på den siden. Det var utakknemlig av meg, men både hun og jeg er skjønt enige om at slike dager som Allehelgensaften, farsdag, Valentinsdag og til dels morsdagen rett og slett er kommersielle fjasedager, mener han.

LES OGSÅ:  Pappa-panelet; spør oss gutta!

Vil gjerne få kaffe på senga 

Bare «CekCatRob» synes at farsdagen er stas.

– Å motta tegninger og oppmerksomhet hele året ønskes hjertelig velkommen. Men at det er en dag som kalles farsdag og en som kallers morsdag, har jeg ingenting i mot. Jeg har vokst opp med å gjøre litt ekstra stas på mamma eller pappa på morgenen, forteller han.

Han mener den perfekte gaven er å få sove lenge, bli vekket av barna med kaffe og kose seg lenge i senga før man står opp.

Hva synes du om farsdagen? Markerer dere den? Si gjerne meningen din i kommentarfeltet under. 

Farsdagen skal første gang ha blitt markert av Sonora Smart Dodd fra Washiongton som æret sin far William Smart, en veteran fra borgerkrigen. Ifølge Wikipedia ble det i Norge og Norden først vanlig å markere farsdagen etter andre verdenskrig.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer