Ferietid og Sommerfødsel

Foto: Shutterstock.com ©
Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjemmejordmor Kristina forteller  fra sin praksis.

Det var bare måkene som var oppe og sang denne julimorgenen da fødetelefonen ringte. Jeg var en uke ut i ferien min og denne mamma`n var en uke over termindatoen sin. En glad og forventningsfull stemme i den andre enden av røret fortalte meg at hun trodde at det kanskje endelig var noe på gang – og det hadde hun selvfølgelig helt rett i.

Siden jeg befant meg på ferie i Sandefjord med familien, hadde vi blitt enige om at hun skulle ringe så fort hun merket at noe var på gang. Jeg ville bruke ca 2 timer på reiseveien, dette var parets tredje barn – men ingen av disse fødslene hadde vært noe ualminnelig raske. Hun syntes ikke det var nødvendig at jeg kjørte enda, men ville ringe så fort hun ønsket at jeg skulle sette meg i bilen. Det var søndag, og vi hadde planer om å reise til Østfold for å besøke familie som hadde fått valper – planene måtte forandres. Ute plasket regnet på vinduet – sommeren hadde ikke tenkt å komme i dag heller virket det som. Jeg sovnet igjen, og våknet to timer senere av at telefonen ringte igjen – det var fødsel på gang, og det virket som om dette ville gå raskt fremover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer