Fikk svangerskapskramer (eklampsi)

Foto: Shutterstock ©
Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele svangerskapet hadde forløpt smertefritt. Og jeg tenkte hele tiden på hvor heldig jeg var. Siden jeg av og til er litt pessimistisk tenkte jeg hvordan blir da min fødsel, noe negativt skjer vel meg også. Jeg hadde aldri drømt at det skulle gå slik det gjorde

Svangerskapsforgiftning med høyt blodtrykk 

Ved termin hadde jeg alle symptomene på svangerskapsforgiftning, men enda litt for lavt blodtrykk til at noe skulle gjøres. Jeg fikk bare beskjed om å ta en ekstra undersøkelse hos jordmor om to dager. På undersøkelsen var blodtrykket høyere, jordmor ble da litt usikker på hva hun skulle gjøre så hun ringte til sykehuset for å rådføre seg. Ettersom jeg hadde hatt en del kynnere de siste døgnene regnet de med at fødselen ville sette i gang i løpet av kort tid, så jeg ble ikke sendt inn til sykehuset. Men jeg fikk en time på sykehusets poliklinikk om 4 dager hvis ikke fødselen hadde komt i gang innen da.

Om kvelden to dager før jeg hadde timen på sykehuset ble jeg svimmel og litt uvel. Jeg ringte da fødeavdelingen bare for å forhøre meg om at alt var bra, men da sa de at jeg skulle komme inn så de kunne få undersøke meg. Da jeg kom inn så alt bra ut. Men at de ville sette fødselen i gang morningen etter siden jeg var gått over termin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer