Tenåringspappa:

Finn Bjelke: - Det er når barna blir tenåringer at jobben virkelig begynner!

Humørsvingninger, «den store praten» og barnslige foreldre, er noen av temaene i radioprofil og humorist Finn Bjelkes nye bok.

TENÅRINGSPAPPA: I sin nye bok deler Finn Bjelke sine humoristiske betraktninger rundt hverdagen som pappa til tenåringer. Foto: Julie Pike
TENÅRINGSPAPPA: I sin nye bok deler Finn Bjelke sine humoristiske betraktninger rundt hverdagen som pappa til tenåringer. Foto: Julie Pike Vis mer
Publisert

Et drøyt tiår etter at han ga ut salgssuksessene «Pappa for første gang» og «Småbarnspappa for første gang» er forfatter og humorist Finn Bjelke aktuell med en oppfølger. Denne gangen handler det, kanskje ikke så overraskende, om hvordan han synes det var å bli «Tenåringspappa for første gang».

Livet som tenåringsforelder er en fase i livet som nok ikke oppleves like enkel for alle og som for noen kan komme forholdsvis brått på. Ikke bare fordi tenåringsoppførselen gjerne starter lenge før barnet faktisk har kommet i tenårene, som tenåringspappa må man ifølge Bjelke også takle humørsvingninger som kommer raskere enn en kanin på speed.

– Jeg husker noen samtaler hvor jeg plutselig ikke skjønte hva som skjedde, ting kunne omtrent endre seg midt i en setning. Men jeg forstår litt hvordan de har det, da jeg dessverre husker alt for godt hvordan jeg selv hadde det da jeg vokste opp. Jeg har derfor forsøkt å bruke mine egne erfaringer ovenfor tenåringene, men går nok dessverre ofte på tryne, sier han.

LES OGSÅ: - Liker du ikke trassungen eller tenåringen, så er det ganske normalt

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer