Barn som sminker seg:

Firebarnsmamma reagerer: - Sminkevideoer på YouTube kan gi unge jenter et dårlig selvbilde

Får sminkevideoer på YouTube jenter til å starte med sminke tidligere enn før?

BARN SOM SMINKER SEG: På YouTube kan man se norske jenter helt ned i tiårsalderen med egne sminkevideoer. Foto: NTB Scanpix
BARN SOM SMINKER SEG: På YouTube kan man se norske jenter helt ned i tiårsalderen med egne sminkevideoer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jenter sminker seg tidligere enn før og det er et helt annet press rundt sminke og utseende i dag enn det var for bare 10-15 år siden, sier firebarnsmamma Siv Dagny Strifeldt (42).

Allerede for to år siden begynte datteren, som nå er ni, å snakke om sminke og at flere jevnaldrende fikk lov til å bruke det av foreldrene sine.

– Men dette er noe jeg ikke kommer til å tillate på ganske mange år enda. Jeg er ikke interessert i at hun skal se eldre ut og vil heller ikke at hun skal dekke til huden sin i så ung alder, skriver hun på bloggen sin.

– Jeg tenker at 14-15 år er en passe alder for å begynne med sminke, men at man må prøve å påvirke barnet til å bruke minst mulig og ikke lag på lag med makeup, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer