Mammakroppen:

Fitnesmodell og nybakt mamma Emily Skye roses for ærligheten

– For meg er hele idéen med at man skal komme raskt tilbake i form etter fødselen urealistisk

MAMMAKROPPEN: Fitnessmodell og influencer Emily Skye har fått mye ros for sine ærlige bilder etter fødselen. Foto: Instagram/Emily Skye
MAMMAKROPPEN: Fitnessmodell og influencer Emily Skye har fått mye ros for sine ærlige bilder etter fødselen. Foto: Instagram/Emily Skye Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den såkalte «mammakroppen» har blitt mye diskutert de siste årene, ikke minst på grunn av hvordan den blir presentert i sosiale medier.

På den ene siden synes man å ha en leir av «fitnessmødre» som knapt legger på seg i løpet av graviditeten (og dermed er tilbake i sin normalvekt dagen etter fødselen), mens man på motsatt side har en leir bestående av kvinner som viser frem hvordan graviditet og fødsel har gitt dem hengemager og strekkmerker.

Det er derimot ikke så ofte man ser en kombinasjon av disse to ytterlighetene; det vil si en fitness-mamma som ikke er tilbake i normalvekt dagen etter fødselen. Det kan kanskje forklare hvorfor fitnessmodell og nybakt mamma Emily Skye har blitt omtalt og rost i flere medier de siste ukene.

Skye, som fødte sitt første barn for et par måneder siden, har nemlig ikke bare postet en rekke ærlige Instagram-innlegg for å vise hvordan magen hennes så ut i ukene like etter fødselen.

Hun tar også til orde for at det presset mange kvinner pålegger seg selv om å få flat mage like etter fødselen, er helt unødvendig.

– For meg er hele idéen om med at man skal komme raskt tilbake i form etter fødselen urealistisk. Jeg har en «saggy» mage, ekstra kroppsfett, cellulitter, strekkmerker og jeg har mistet mye muskler, men magemusklene er fortsatt under der når jeg flekser, skriver hun i et innlegg som viser en «før og etter» film av magen hennes når hun strammer magemusklene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer