Fjelltur

fjelltur
fjelltur Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er stor stas å nå toppen på et fjell, både for barn og voksne. Ofte er det varder på slike topper, og da kan man bidra med sin egen sten på varden. Når man er på en fjelltopp og kan se til alle sider, sier man at det er panoramautsikt. Noen mennesker "samler" på fjelltopper. De har f.eks. laget seg mål å gå på alle fjelltopper i Norge i en viss høyde.

Det finnes flotte bøker om Norske fjell, om dyr og planter som lever på fjellet, og om det å dra på turer i fjellet. Sjekk utvalget på ditt lokale bibliotek.

UTSTYR:

Tur tøy og skoMat og drikkeEvt. kart (morsomt å vise barna på kartet hvor de er)Evt. bæremeis til barn 10 mnd - 2 1/2 årEvt. kikkert, kamera, sitteunderlag, solbeskyttelse, ekstra tøy osv. alt ettersom hvor lang turen er, været osv.Evt. skiutstyr hvis det er på vinteren. Pulk til barn som ikke har lært å gå på ski.

KOM IGANG:Først kan dere f.eks. bestemme hvor dere vil gå på fjelltur og så kan dere finne ut hva dere vil ha med av utstyr. Det blåser oftere på fjellet enn i skogen, og dere får mere sol på dere pga. lite skygge fra trær etc. Sikkert lurt å starte med en enkel fjelltur hvis det er uvante fjellvandrere som skal være med. Ofte blir man ekstra sulten når man er ute på tur, så ta med godt med mat og drikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer