- Flaskemating er like vakkert som amming!

Fotograf og trebarnsmor ønsker å endre folks oppfatning av flaskemating.

OPPGJØR MED AMMEPRESSET: Fotografen og trebarnsmoren ønsker å vise at flaskemating også kan være vakkert! Foto: Nikke Whitman Photography
OPPGJØR MED AMMEPRESSET: Fotografen og trebarnsmoren ønsker å vise at flaskemating også kan være vakkert! Foto: Nikke Whitman Photography Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi ser stadig vakre fotografier av ammende mødre. Bildene viser gjerne den tette nærheten mellom barn og mor, kjærligheten og ikke minst roen som oppstår i en slik stund.

Men hvor ofte ser du egentlig et tilsvarende foto av en mor som mater barnet sitt med flaske?

Ufortjent dårlig rykte

Dette ønsket den amerikanske fotografen og trebarnsmoren Nikke Whitman å gjøre noe med. Gjennom fotoserien «Bottle Feeding is Beautiful Too» ønsker hun å fjerne litt av det sterke ammepresset mange kvinner opplever.

Nikke understreker at hun på ingen måte er ute etter å «ta» kvinner som ammer, men sier at hun synes flaskemating har fått et ufortjent dårlig rykte.

– Både amming og flaskemating er fantastisk vakkert, men jeg føler at det å mate med flaske ikke har blitt fotografert på denne måten før, sier hun til nettstedet The Stir.

Mange årsaker til at man ikke ammer

– Jeg ønsker å bidra til å forandre dette synet på flaskemating, samt å lære folk hvorfor en kvinne velger å mate barnet sitt med flaske, sier Nikke.

På bloggen sin lister hun opp en lang rekke årsaker til at enkelte kvinner ikke kan eller ønsker å amme. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer