<b>DETTE VIL VI SE MER AV: </b>Mødre som etter fødselen gir blaffen i om kroppen blir som før igjen eller ikke. Foto: NTB Scanpix
DETTE VIL VI SE MER AV: Mødre som etter fødselen gir blaffen i om kroppen blir som før igjen eller ikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flat mage rett etter fødselen? Glem det!

- Disse kjendismødrene gir blaffen i kroppspresset

Publisert

Er du lei av å lese om Caroline Berg Eriksen og andre kjente kvinner som har flat mage bare dager etter at de har født?

Da trenger du å lese dette!

Hilaria viser stolt frem babymagen

Nylig viste Hilaria Baldwin, som er gift med skuespiller Alec Baldwin, frem magen sin på Instagram, bare 24 timer etter at hun hadde født sitt tredje barn. 

– Jeg blir alltid litt nervøs når jeg skal gjøre noe sånn som dette, men jeg føler at nå som det er så mye kroppskritikk, så ønsker jeg å gjøre alt jeg kan for å normalisere en ekte kropp og promotere sunn selvfølelse, skriver hun. 

MAGEN ETTER FØDSELEN: Hilaria Baldwin viser fram babymagen sin få timer etter at hun fødte sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix / Sipausa / Instagram
MAGEN ETTER FØDSELEN: Hilaria Baldwin viser fram babymagen sin få timer etter at hun fødte sitt tredje barn. Foto: NTB Scanpix / Sipausa / Instagram Vis mer

Det er ikke første gang Hilaria har vakt oppsikt med denne typen bilder. Også etter at hun fikk sitt andre barn, viste hun sine Instagramfølgere hvordan magen så ut bare fem dager etter fødselen. 

Hilaria ble samme dag fotografert ute i New Yorks gater med tettsittende topp, og viser at hun er fullstendig komfortabel med kroppen til en kvinne som nettopp har født.

Og hvorfor skulle hun ikke det?

- Jeg er en superhelt!

Nylig publiserte Huffington Post en befriende artikkel om flere kjendismødre som blåser i presset om å bli «fit» kjapt etter fødselen. De har innsett at det for mange vil ta tid for magen å bli flat igjen og at den kanskje aldri blir helt som den var før. 

En av dem som siteres i artikkelen er skuespilleren Kristen Bell, som sier; 

 Foto: NTB Scanpix / Mario Anzuoni
Foto: NTB Scanpix / Mario Anzuoni Vis mer

Kommet for å bli

Skuespiller Jennifer Gardner mener også at kvinner bør akseptere at magen ikke alltid blir helt som før etter graviditeten. 

– Jeg er ikke gravid, men jeg har født tre barn og har fått en «kul». Fra nå av damer, vil jeg ha en «kul» og det vil være «baby kulen» min. La oss alle slå oss til ro og bli vant til det. – Den kommer ikke til å bli borte.

Skuespiller Olivia Wilde avslører et håp om at holdningene til mammakroppen vil endre seg i fremtiden.

– Jeg tror på en verden hvor det ikke er forventet at mødre skal miste alle fysiske bevis på deres graviditet, sier hun.

Sanger og skuespiller Zooey Deschanel uttaler:

 Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles \ Invision
Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles \ Invision Vis mer

Ærlig om endringene etter graviditeten

Den svenske bloggeren Isabella Löwengrip, best kjent som «Blondinbella», er også kjent for å snakke ærlig om hvordan kroppen har endret seg etter graviditeten.

I fjor ble hun hyllet etter at hun delte følgende melding på Instagramkontoen sin: 

- Det er jo dyrt når kroppen skal endre seg etter hver graviditet og amming. Først måtte jeg bytte sko fra 38 til 39. Så gikk jeg opp en størrelse i jeans, så alle buksene før graviditeten kan jeg bare selge.

 Foto: NTB Scanpix / Christian Örnberg / Xp / Tt
Foto: NTB Scanpix / Christian Örnberg / Xp / Tt Vis mer

På tide å endre fokus

Også enkelte kjente norske mødre mener det er på høy tid å skifte fokuset vekk fra hvordan kroppen ser ut etter fødselen, til hva den faktisk har gjort.

Johanna Grønneberg Mesa jobber både som programleder og personlig trener. Hun sier hun har endret syn på kroppen sin etter at hun ble mamma. 

– Jeg har forstått hvor sterk kropp jeg har og hva den kan få til - ikke hvor tynn den kan bli. Fokuset ligger ikke lenger på hvordan jeg kan forme utseendet på den, men hvordan jeg kan få den til å funke best mulig i hverdagen. 

På spørsmål om hva hun synes om forventningene om at man skal «kvitte seg med mammakroppen» så raskt som mulig etter fødselen, svarer hun:

– Jeg tror noen klarer, enten ved vilje, disiplin eller flaks å kvitte seg med det de vil, samtidig som jeg tror noen gir faen. Uansett så gir jeg tommel opp til de som klarer det de vil; enten det er å kvitte seg med noe eller gi faen!

Kunstner Marianne Aulie er ikke redd for å ta et oppgjør med den «perfekte mammakroppen». I et intervju med Se og Hør for et par år siden, uttalte hun:

 Foto: NTB Scanpix / Thomas Nilsson
Foto: NTB Scanpix / Thomas Nilsson Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg har hengende hud og strekkmerker. Det er jeg stolt over.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer