Fødsel ble keisersnitt

Publisert
Sist oppdatert

En sen kveld, kl. 23:50 den 19.november 2001, lå jeg på sofaen og leste et blad, da jeg plutselig hørte et lite smell. Jeg, som hadde lest meg gul og grønn fra erfaringer fra andre mødre, skjønte at det kunne være fostersekken som det gikk hull på. Så jeg reiste meg opp,og vannet flomma... Føltessom om det var flere liter som kom!! Selv ble jeg så skjelven at jeg bare måtte sette meg ned, mens sambo tok seg av det praktiske. Han ringte mamma (som skulle kjøre), Føden, i tillegg til at han pakka de siste tingene i bag'en.

Klokka 00:10 ankom vi føden, og jeg ble lagt med riebelte i en halv times tid. Hadde hatt kynnere hele kvelden, og straks vannet gikk så var styrken på dem en helt annen... Det gjorde VONDT!! Jeg kjempa meg gjennom åpningstida uten smertestillende, spydde, gikk rundtmed prekestol, og tagg til slutt om epidural. I 5-tida ble jeg kjørt til fødestua, og like etter kom anestesilegen opp og satte epiduralen (hadde da ca. 6-7-8 cm åpning) Trodde at NÅ, skulle jeg komme til himmelen! Men neida...

Tida gikk og jeg hadde fortsatt full følelse i beina og like vondt. Samtidig ble riene dårligere og dryppet skrudd opp. Tida som kom nå er det jævligste jeg har vært med på! I 6-tida hadde jeg full åpning, og fikk endelig presse. Riene kom nesten uten mellomrom, jeg pressa og pressa, men ingenting skjedde.Byttet stilling flere ganger, tida gikk, klokka ble 7 og 8, og da ble gynekologen tilkalt for å prøve med vakuum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.