Fødsel i Nord med ambulanse og helikopter

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 28 juni var vi på hytta, vi ventet på gutten til sambo som skulle komme dagen etter. Vi koste oss litt i sengen den natten :) Etter det måtte æ på do, når æ var ferdig og skulle legge mæ bar det på do IGJEN! Slik fortsatte det hele natta. Hadde små rier med 10-15 min i mellom.
Da morgenen kom og gutten til sambo kom til hytta, startet vi på den 9 mils lange veien hjem. Riene økte litt i bilen med ca 10 min i mellom. I 12 tia kom rian med 5 min mellom! Siden det er 24 mil til fødestua og ingen jordmor i bygda tok ikke legen noe sjanse på at æ skulle kunne føde på helsesenteret eller i ambulansen, så han sente mæ av gåre.
Siden den andre ambulansen vi har i bygda nettopp hadde kjørt så bestilte legen et ambulanse fly til Lakselv, sente meg med ambulanse til Lakselv der den andre pasienten ventet. Da vi ankom Lakselv ebbet riene litt, da æ kom oppi det lille sykeflyet som ristet og harket stoppet det fullstendig. Hadde da ca 1 cm åpning og slimproppen hadde gått. Men ble sendt hjem igjen.

Gikk hele uken å "kjente" etter riene, hadde litt små rier av og til eller kanskje var det bare kynnere. Natt til 6 juli begynte det med svake rier som nesten ikke kjentes ca 15-30 min i mellom. Slik fortsatte det hele natten, ved 06.00 tia ble riene et hakk sterkere, og noe uregelmessigere med 3-10 min i mellom. Det fortsatte slik til ca 15.00, da pakket vi sakene våre og kjørte gutten til sambo sin søster.


I 16 tia begynte riene å øke litt til, vi reiste til helsesenteret for å ta en sjekk. Fra da av hadde æ ca 5 min mellom hver rie, som økte i styrke litt etter litt. Åpningen var ikke mye forandret da ca. 2 cm. Legen bestemte seg for å sende meg av gåre likevel, siden han ikke hadde noe erfaring med sånt.
Ble sendt med ambulanse til Lakselv, der Sea King ventet. Vi fløy til hammerfest, vannet gikk i heikopteret. Kom frem på føden 21.00, ble undersøkt og fikk klyster. Da var åpninga på 3 cm. Ca. 21.30 tida hoppet æ oppi badekaret, og lå der til ca 23.00 tida da var det 5 cm åpning.
Det var da press rien begynte. 23.41 var det full åpning, kl. 00.01 var hun ute vår lille prinsesse 3110gr. og 48 cm.
Kan bare si at åpnings tida var den verste!


Klem fra Katja

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer