Fødsel i Nord med ambulanse og helikopter

Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 28 juni var vi på hytta, vi ventet på gutten til sambo som skulle komme dagen etter. Vi koste oss litt i sengen den natten :) Etter det måtte æ på do, når æ var ferdig og skulle legge mæ bar det på do IGJEN! Slik fortsatte det hele natta. Hadde små rier med 10-15 min i mellom. Da morgenen kom og gutten til sambo kom til hytta, startet vi på den 9 mils lange veien hjem. Riene økte litt i bilen med ca 10 min i mellom. I 12 tia kom rian med 5 min mellom! Siden det er 24 mil til fødestua og ingen jordmor i bygda tok ikke legen noe sjanse på at æ skulle kunne føde på helsesenteret eller i ambulansen, så han sente mæ av gåre. Siden den andre ambulansen vi har i bygda nettopp hadde kjørt så bestilte legen et ambulanse fly til Lakselv, sente meg med ambulanse til Lakselv der den andre pasienten ventet. Da vi ankom Lakselv ebbet riene litt, da æ kom oppi det lille sykeflyet som ristet og harket stoppet det fullstendig. Hadde da ca 1 cm åpning og slimproppen hadde gått. Men ble sendt hjem igjen.

Gikk hele uken å "kjente" etter riene, hadde litt små rier av og til eller kanskje var det bare kynnere. Natt til 6 juli begynte det med svake rier som nesten ikke kjentes ca 15-30 min i mellom. Slik fortsatte det hele natten, ved 06.00 tia ble riene et hakk sterkere, og noe uregelmessigere med 3-10 min i mellom. Det fortsatte slik til ca 15.00, da pakket vi sakene våre og kjørte gutten til sambo sin søster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.