Fødselen gikk raskt på slutten, samboeren rakk ikke fødselen

Publisert
Sist oppdatert

Jeg ble lagt inn på sykehuset 26 dager før termin pga veldig høyt blodtrykk! Tok ultralyd da jeg ble lagt inn, alt sto bra til med gutten, fastslo at han ca veide 3.5 kg! Gikk på sykehuset i 5 dager før de endelig bestemte at fødselen skulle settes i gang! Da var jeg lykkelig, ble sliten og deppa av å gå vente! Var ikke få kvinner som fødte de dagene jeg var der. Ikke særlig gøy å bo på naborommet til ei fødestue og høre hyling på natta når du er førstegangsfødende! Hørtes ikke særlig godt ut :)

Søndag kveld satte de inn en ballong for å modne livmorhalsen, var litt ubehagelig å sette den inn, men ellers kjente jeg ikke noe til den! Mandag morgen hadde den falt ut, og jeg fikk en tablett for å sette det hele i gang! Begynte å kjenne småmurring i magen med en gang, men tenkte ikke så mye over det! Jordmødrene sa at det kom til å ta tid, men fødsel senest onsdag, helst tirsdag!

Murringen fortsatte, og om kvelden kl.18.ble jeg undersøkt for å se om jeg skulle få en tablett til eller om jeg skulle vente til tirsdags morgen. Legen sa at det ikke hadde skjedd så mye, så ho ho satte inn en ny tablett! Da skal jeg si ting skjedde!

Måtte ligge to timer etter at tabletten var satt inn, trodde jeg skulle gå på veggen. Riene kom fortløpende, men var ikke sterke ifølge jordmora! Syns nå det jeg men, der jeg lå på 4 mannsrom. Var to andre der, som satt å skravla, tv`n sto på og jeg lå å pusta og pusta!

Kl.21.30 ringte jeg på jordmora, spurte om jeg kunne få eget rom siden det var vondt og jeg ville ringe til samboeren min! Grudde meg til ei natt med smerter uten å ha han der. Han hadde dessuten nesten to timers kjøring til sykehuset, så ville ikke vente for lenge med å ringe! Måtte nesten grine meg til ei fødestue siden det ikke var ledige enkeltrom! Jordmora syntes det var dumt å bruke ei av fødestuene siden det sikkert ikke ble fødsel før dagen etter! Ringte samboeren min i 22 tida. han ville komme med en gang!

Kl.22.30 fikk jeg endelig flytte inn på ei fødestue! Der ble jeg sittende alene siden det var vaktskifte! Riene var ganske sterke, og tette!! Gikk i et! Litt over kl.23 kom jordmora som hadde nattevakt! Jeg la meg på dobbeltsenga, ville registrere hjertelyden på lillegutt! Heldigvis var jeg ganske kald og rolig, for jordmora fløy ut og inn, måtte hjelpe til med noe annet!

Jeg lå å telte minutter, og sendte melding:) for å høre hvor langt samboeren min hadde kommet! Han var ca en halv time unna! Jordmora kom tilbake og undersøkte meg, da hadde jeg 3 cm åpning! Dermed ble ho borte igjen, syntes nok ikke jeg hadde kommet noe langt!

Akkurat da ho var ute av døra fikk jeg 4 rier etter hverandre, og kroppen pressa, helt av seg sjøl. prøvde å holde igjen, hadde jo lært at jeg ikke skulle presse før det var ti cm åpning! Hadde enda på meg registreringa:)

Når hun kom inn igjen etter 10 min hadde jeg full åpning!! Jordmora fikk opp farten, tilkalte en barnepleier og undersøkte meg igjen! Da så ho vannposen pressa på... plutselig gikk den, og plutselig var gutten ute! KL. OO.15 .

Gjett om ho ble paff! jeg bare skratta:) var en herlig følelse! Klipte navlestrengen sjøl, for samboeren min ble akkurat 5 min for sein, men hva gjorde vel det når han fikk verdens herligste gutt i armene :) han var 50 cm og veide 3260!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer