- Fødselen kommer til å bli for tøff og smertefull for meg

Mange kvinner bekymrer seg helt unødig!

DU KAN TA DET HELT MED RO Kroppen din vet hva den driver med, selv om hjernen "ikke henger helt med". Foto: Shutterstock ©
DU KAN TA DET HELT MED RO Kroppen din vet hva den driver med, selv om hjernen "ikke henger helt med". Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen uker før termindato går det plutselig opp for deg at fødselen er like rundt hjørnet. Babyen trenger faktisk en utgang, og du skal presse den ut! Du begynner kanskje å bekymre deg for hvor lenge fødselen vil vare, hvor vondt det kommer til å gjøre...

Prøv å sette dette i perspektiv - kvinner har født barn i alle tider. Selv om du har lest 10 bøker om fødsel, lært deg pusteteknikker, har med deg Doula eller du rett og slett ikke har tenkt så mye på fødselen, ikke er sikker på forskjellen på åpningsrier og pressrier, og har med en utskremt samboer - så kan du gjennomføre en fødsel du også!

Kroppen din vet hva den skal gjøre, og du har med deg en ekspert på fødsler, nemlig jordmor.

 

Skaff deg informasjon om hva en normal fødsel er. Selv om kroppen din vet hva den skal gjøre, kan det være en fordel at hodet på kroppen skjønner hva som skjer og er forberedt. Spør jordmor om det du lurer på, og delta på svangerskapskurs hvis du er førstegangsfødende.

En fødsel forløper som regel på en helt annen måte enn det du har sett på amerikansk film. Både i film og bøker fremstilles gjerne en fødsel som noe svært dramatisk. Slik er det sjeldent i virkeligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer