Fødselsforberedende kurs

svangerskapskurs
svangerskapskurs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også kalt svangerskapskurs. Svangerskapskurs tilbys i førsterekke til førstegangsforeldre.  Selvsagt skal man forberede seg til fødselen, på mange måter. Fysisk, psykisk, praktisk. Men uansett om du er forberedt eller ikke, vil barnet komme ut. Naturen er laget slik. Uansett om du puster på den ene eller andre måten, ber om epidural eller klarer deg uten, vil barnet på den ene eller andre måten komme ut. Enten du stritter i mot eller samarbeider etter beste evne.

Alt kan man heller ikke forberede seg til. Mange kvinner, opplever at fødselen slettes ikke ble som forventet. Særlig kan dette være tilfelle for førstegangsfødende, som ikke har tidligere erfaringer fra fødsel.  

Før i tiden var det slik at kvinner fra slekt, familie og nabolag stilte opp for å hjelpe ved en fødsel. Dette kvinnefellesskapet utviklet erfaring og kompetanse rundt hva som skjedde under en fødsel, noe som var helt nødvendig. At jordmor deltok var ingen selvfølge, særlig i distriktene. Kvinnene hjalp hverandre, og man var påpasselig med at unge kvinner som selv innen noen år trolig ville føde ble med. På denne måten fikk mange kvinner sin fødselforberedende opplæring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer