Født 10 uker for tidlig

Det brast for meg da jeg innså at jeg skulle bli mamma etter bare et 7 måneder langt svangerskap, forteller denne jenta.

Født 10 uker for tidlig
Publisert
Sist oppdatert

Les om den dramatiske fødselen og om tiden etterpå med et prematurt barn på sykehus. 

Leseres historie

Etter 9 måneders prøving klarte vi endelig å bli gravide! Positiv test ble avlagt i begynnelsen av juni 2009 og etter det var svangerskapet helt problemfritt og helt fantastisk. Ingen kvalme og ikke noe ubehag på noe vis, bortsett fra litt magesyreplager etter hvert.

Jeg skiftet jobb 1. oktober 2009 og gikk inn i en krevende lederstilling i en liten bedrift hvor det var mye rot og hvor mye skjedde. Jeg jobbet og jobbet og fikk sjelden fri. I begynnelsen av november så vi at blodtrykket begynte å stige uten at det var dramatisk. Natta til 13. nov hadde jeg mye kynnere og ubehag, og sov dårlig. Kl 5 på morgenen våknet jeg og trodde jeg hadde tisset på meg.. jeg var våt mellom beina. Gikk derfor inn på badet og skrudde først der på lyset. Det så ut som en massakre.. blod nedover beina og blodspor fra soverommet og ut på badet.

Jeg var rolig som skjæra på tunet og tenkte "huff da, dette er jo litt dumt", tok meg en dusj og fikk vasket vekk alt blodet før samboeren min våknet og lurte på hva jeg holdt på med. Han insisterte på at jeg skulle ringe legevakta. Jeg var rolig som bare det og hadde ikke noen følelse av fare, og syntes han tok veldig på vei. Vi kjørte til sykehuset selv siden vi ville kommet fram før en evt ambulanse. At ambulanse i det hele tatt var aktuelt syntes jeg hørtes veldig dramatisk ut, jeg kunne ikke skjønne at det skulle være nødvendig!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer