Surrogati:

Fødte fire barn for vennene

Etter å ha fått to barn selv, ga Karina venninnen to små. Men hun stoppet ikke der.

SURROGATI: Takket være Karina har alle seks barna på bildet kommet til verden - og to venner har fått hjelp til å bli foreldre. Foto: Jersey Evening post
SURROGATI: Takket være Karina har alle seks barna på bildet kommet til verden - og to venner har fått hjelp til å bli foreldre. Foto: Jersey Evening post Vis mer
Publisert

Karina Ward (44) fra England har et stort hjerte. Så stort at hun har båret fram tre barn for noen andre - og fått to ekstra familier på kjøpet.

Det begynte da hun ble kjent med Sue (48). Sue hadde allerede i flere år forsøkt å bli gravid sammen med ektemannen Paul, men prøverørsforsøkene lyktes aldri. For 15 år siden ga Karina henne et løfte.

- Jeg sa til henne at hvis jeg kan bli gravid, skal jeg gi deg et barn, forteller Karina.

Nå var det Sues tur

Sue og Paul ga opp prøverørsforsøkene. I mellomtiden forelsket Karina seg i Tim, og Sue var forlover da de giftet seg. To dager før bryllupet fant Karina ut at hun var gravid.

Da hun fortalte det, minte hun venninnen Sue på løftet hun hadde gitt - dette betydde at hun en dag kunne føde et barn for Sue og Paul.

Karina fikk Jayden (9) og 17 måneder senere fikk hun Kayla (7).

- Det var to raske til oss, men deretter var det Sues tur, sier Karina.

De to familiene fikk rådgivning for å være sikre på at de hadde tenkt gjennom alt. Deretter ble Sues befruktede egg satt inn i Karinas livmor.

Karina markerte siste graviditet. FOTO: Privat
Karina markerte siste graviditet. FOTO: Privat Vis mer

Ble med på fødselen

To uker senere viste en blodprøve at Karina var gravid. Og ikke nok med det, hun var gravid med tvillinger. Sue hadde forsøkt i 17 år å bli gravid, nå skulle hun bli mamma til to barn på en gang.

Sue og Paul fikk være med inn på fødestua da Lydia og Luca (5) kom til verden. Der var også legen Daniel, som hadde vært der ved alle Karinas fødsler. Etter hvert ble Daniel og hans mann Hilario venner av familien.

Ja, så gode venner ble de at da Karina fikk høre at de forsøkte å adoptere, tilbød hun seg å være surrogatmor for dem også.

- Tim støttet meg selv om han var bekymret for helsen min, sier Karina.

Fedrene Hilario og Daniel, også fødselsleger, og Karinas ektemann Tim ved Sophies fødsel. FOTO: Privat
Fedrene Hilario og Daniel, også fødselsleger, og Karinas ektemann Tim ved Sophies fødsel. FOTO: Privat Vis mer

Heldigvis gikk det bra - både da hun fikk Isabella (2) og da hun fikk Sophie (1).

- Surrogati er fantastisk, så lenge alle parter er trygge på hva de gjør. Jeg ville aldri vært surrogat for penger, og jeg ville heller ikke gjort det for fremmende. Sue var familie for meg, og Daniel og Hilario er blitt det, sier hun.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer