Fødte i ambulanse på bensinstasjon

Publisert
Sist oppdatert

Klokka 15.45, to dager over termin stod jeg midt på stuegulvet uten å ha kjent en kynner på aldri så lenge. Da sa det "plopp", og så var det akkurat som om det skjedde et eller annet merkelig inni den store kulemagen min. Det tok noen minutter før jeg husket å ha lest noe om en "ploppelyd" når vannet går, og da jeg sjekket om det var det som var skjedd, var det ikke tvil.

Hurra, nå skjer det endelig noe, tenkte jeg og vandret optimistisk rundt og ordnet de siste tingene til bagen, mens jeg ringte mamma, etc etc.Mannen min, som var hjemme pga sykt barn, tilkalte sin søster for å sitte barnevakt, og fikk ordnet med evt. overlapping med en nabo. 16.07 ringte jeg føden med følgende beskjed: "Vannet gikk sånn cirka kvart på fire, og jeg tror kanskje jeg har noen smårier hvert 4-5 minutt, da bør jeg kanskje komme en tur?" Jordmoren sa "Ja", og vi ringte naboen, som tok med seg brødskive og kom for å passe storebror mens han ventet på tante.

Da naboen var kommet fikk jeg den første vonde rien, som satte meg helt ut! Jeg knelte på gulvet og var rett ved å hyle av mine lungers kraft - klokka var 16.10. Nå har vi bare tida og veien, tenkte jeg! Da vi kom inn i bilen, tok jeg et godt tak i sikkerhetsselen med begge henderog hylte! Riene kom hvert 3. minutt, og var styggvonde! Vi kom oss ut på E6'en, og da startet pressriene, etter ca 5 åpningsrier. Det eneste jeg rakk å rope, var "Dette vil jeg ikke!" og "Jeg må ikke presse!" Men hva skulle jeg gjøre,da? Det var styggvondt, og det var vondt hele tida - ikke noe opphold i det hele tatt (selv om jeg ved en anledning klarte å minne mannen min på at det sikkert var lurt å gire opp fra 3. til 5. gir i nedoverbakken når det gikk i 90 km/t).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer