Missekåring

Fødte sitt åttende barn to uker før Mrs. World

- Hun liksom bare gled ut, sier Hannah om datterens fødsel.

MISSEKÅRING: Hannah Neeleman deltok i missekonkurransen Mrs. World bare to uker etter at hun fødte sitt åttende barn. FOTO: Instagram/@ballerinafarm
MISSEKÅRING: Hannah Neeleman deltok i missekonkurransen Mrs. World bare to uker etter at hun fødte sitt åttende barn. FOTO: Instagram/@ballerinafarm Vis mer
Publisert

Historien om Hannah Neeleman er egentlig oppsiktsvekkende nok i seg selv. I en alder av 33 år har den tidligere ballettdanseren nemlig rukket å føde åtte barn. Hun og mannen Daniel tilhører mormonerkirket, driver gård i Utah i USA og har fem av barna på hjemmeskole.

Gjennom sine over ni millioner følgere på instagramkontoen @ballerinafarm har Hannah på tre år blitt en av USAs mest populære influensere. Hverdagen på gården skildrer hun gjennom hyppige videoer av seg selv og barna, og også mannen gjør en og annen gjesteopptreden, mellom Hannahs håndmelking av kua og baking av nær sagt hva som helst - på gamlemåten.

Bildene er som hentet fra et Rembrandt-maleri, med serker i naturtoner og baking med kjernemelk i tretrau, en surdeig ved navn Willa og en stekeovn ved navn Agnes.

- Barnet bare gled ut

Men i februar 2024 fikk bildene plutselig en litt annen valør. Striskjorte og havrelefse var nå byttet ut med paljetter, hårruller og store konferansesaler i Las Vegas.

Og anledningen? Hannah hadde meldt seg på Mrs. World, en skjønnhetskonkurransen for gifte kvinner, som gjerne kan ha barn. Og barn må man vel i høyeste grad si at Hannah har. Bare to uker før konkurransen nedkom hun nemlig med parets åttende barn, datteren Flora Jo, i badekaret hjemme på gården.

- Hun liksom bare gled ut, sa Hannah til New York Times, som først omtalte saken.

Her er det lett å falle av for enhver som har født barn og ikke opplevd at «barnet liksom bare skled ut». Men la oss likevel lytte til hva Hannah har å si. I intervjuet med New York Times røper hun nemlig at hun fortsatt ikke var helt til hektene da hun ankom Mrs. World og Sin City, som Las Vegas ofte kalles, to uker etter nedkomsten:

- Jeg blør fortsatt litt, sa Hannah mens hun ble sminket og stelt etter alle kunstens regler, og utdypet at hun heldigvis slapp å bruke bind.

Hannah er tidligere ballettdanser, med utdannelse fra anerkjente Julliard. Hun fortalte i intervjuet at mange av deltakerne i Mrs. World har barn, og at hun ikke så noe galt i å vise at hun nettopp hadde født:

- Jeg kommer ikke til å ha en perfekt flat mage, sa Hannah før konkurransen, og passet på å legge et teppe over babyen, for å unngå hårsprayen.

Ba Gud om råd

Skjønnhetskonkurranser har etter hvert fått en mer og mer ueffen klang, og tradisjonelt skjønnhetssyn passer mindre enn noen gang inn i en opplyst tid. Om det noen gang har gjort det. Men av bildene å dømme ser det ikke ut til at Mrs. World 2024 har omfavnet det nye mangfoldsbildet. Deltakere på rekke og rad, i aqua-fargede badedrakter og høyhælte sko, ser ut som om de er støpt i mer eller mindre samme form.

FRU VERDEN: Hannah, nummer to fra høyre, ble nummer 17 i Mrs. World, en internasjonal missekonkurranse for gifte mødre. FOTO: Instagram/@ballerinafarm
FRU VERDEN: Hannah, nummer to fra høyre, ble nummer 17 i Mrs. World, en internasjonal missekonkurranse for gifte mødre. FOTO: Instagram/@ballerinafarm Vis mer

Selv hevder Hannah og ektemannen at de konfererte med Gud for råd om hvorvidt deltakelsen i Mrs. World var riktig: «Gud, la Hannah vite hva hun trenger å gjøre. La henne enten vite at det er OK å ikke delta, eller gi henne styrke og helbredelse til å få henne dit», skal paret ha bedt.

Fått kritikk

Hannah Neeleman har fått kritikk for å bruke sosiale medier for å dytte kvinner inn i tradisjonelle kjønnsroller - en strømning som synes å være på fremmarsj i USA. Da Hannah i 2023, mellom barn sju og åtte, vant missekåringen Mrs. American, var gleden stor i konservative kretser da hun fra scenen svarte på hva som i hennes øyne var kvinnelig styrke:

«Når jeg får den nyfødte i armene, følelsen av morskap og å bringe dem inn i denne verden, det er den mest styrkende følelsen jeg noen gang har følt».

Noen har kalt henne Trad Wife, altså en tradisjonell kone, en betegnelse Hannah ikke skal ha hatt kjennskap til da hun ble spurt:

- Jeg tenker at alle har sin misjon. Jeg finner så mye glede og behag i å være sammen med barna mine, sa Hannah og utdypet at man blant deltakerne fant både leger og advokater.

MISS PÅ MISS: Hanna ble nummer 17 i Mrs. World i januar 2024. FOTO: Instagram/ @ballerinafarm
MISS PÅ MISS: Hanna ble nummer 17 i Mrs. World i januar 2024. FOTO: Instagram/ @ballerinafarm Vis mer

Andre har kritisert henne for å unnlate å nevne den privilegerte situasjonen hun befinner seg i, som datter av en milliardær som eier flere flyselskap, noe som gjør det mulig å leve slik hun gjør. Fansen har kunnet følge Hannahs forhold til sin far, som lenge har vært uhelbredelig syk av kreft. Den 4. februar la hun ut bilder fra farens begravelse. Også nå fikk hun kritikk: «Hvorfor ser alle så glade ut?» spurte flere, sa de så bilder fra familiens minnestund.

- Stolt

Selv synes Hannah å ta kritikken med ro, også den om sin dårlige påvirkning. Hun er stolt over å ha havnet på 17. plass i Mrs. World, slått av blant andre den tyske legen og tobarnsmoren Julia Schnelle, som tok hjem seieren.

Hjemme i Utah utvider hun stadig sitt gårdsimperium. Ikke bare selger hun tørket surdeigsstarter for rundt 200 kroner, og forklær og bakeutstyr. Da familien på ti skulle på ferie til Hawaii nylig, var de sponset av FedEx, som sendte pakker med kjøtt fra gården til feriehuset, skriver New York Times.

Fremover er Hannahs plan å starte Ballerina Farm café og butikk.

Ser uggsene dine slik ut? Da kan du enkelt, enkelt ta grep med noe du kanskje allerede har i kjøkkenskapet Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet