Fødte to gutter med nesa i sky!

Publisert
Sist oppdatert

Barn nummer 1
Tenkte jeg skulle fortelle om mine 2 fødsler, det hele startet 22 desember 00, da satt jeg med en positiv graviditets test i hånda. Babyen var planlagt, men hadde i grunnen ikke trodd det skulle gå så fort. Terminen ble satt til 26 august 2001. Svangerskapet gikk helt fint (ingen kvalme eller tretthet, noe mamma ikke kunne forstå for hun hadde vært kvalm), helt til jeg var 6 måneder på vei. Da fikk jeg MASSE kynnere, var inne på SIR (sentral sykehuset i Rogaland) for kontroller, det viste seg at kynnerne var effektive og at livmorhalsen hadde begynt å krympe. Ble da sykemeldt 1 måned. Etter dette gikk det ganske greit, fikk masse vann i kroppen mot slutten og ble sykemeldt igjen 1 uke før jeg skulle ut i permisjon.

Tirsdag 14 august fikk jeg besøk av min beste venninne, hun så på meg og spurte om hun skulle stikke hull på meg (hadde ganske mye vann i kroppen ja). Onsdag 15 august var jeg på ekstra kontroll hos legen for jeg hadde gått opp 1 kg. på 1 døgn. Legen sendte meg inn for vurdering på sykehuset pga. høyt blodtrykk og proteiner i urinen. Ble lagt inn til observasjon og skulle starte oppsamling av urin dagen etter.

2 timer etter jeg kom opp på 4A skulle jeg en tur på toalettet, kom meg ut av senga og der sa det POFF! Vannet gikk!

Jiiippiii tenkte jeg, dette blir "gøy", ringte min kjære som hadde kjørt hjem, han var rolig og avbalansert og spurte om han trengte å komme inn før visitt tiden, den begynner kl. 18 og da var klokken 15.30. Han kom nå omsider innover, for jeg begynte med rier med engang, trodde dette skulle gå
fort, men så feil tok jeg!

I 10 tiden om kvelden fikk jeg komme ned på føden, da hadde jeg endelig 3 cm. åpning. Fikk beskjed av ei sur gammal jordmor om å prøve å sove, ga meg 2 paracet og en sove tablett. Jammen ikke lett å sove med en snorkende mann og rier hvert 5 minutt, tiden gikk å endelig ble det vakt skifte. Fikk ei
kjempekoslig jordmor som fiksa akupunktur til meg (den gamle sure hadde tilbudt meg epidural og fnøys av akupunkturen). Ting tok tid, men endelig begynt pressriene, da var klokka ca 10 på formiddagen, jordmora var optimist og sa at innen en time har du gutten hos deg.

Klokka ble 11, men gutten ville ikke ut. Jordmora begynte å lure på hvordan gutten lå med hodet, så hver gang jeg pressa tok hun hånda inn for å kjenne (det var VONDT). Lege ble tilkalt for å sette vakum, endelig 11.49 kom gutten ut, med nasen i sky.

Grunnen til at han ikke kom ut var fordi han hadde stoppet opp i nesen, (hadde til og med blåveis over nesen stakkar). Jeg fikk han opp på brystet mitt, men pappaen fikk ikke klippe navlestrengen fordi de var redd han ikke pustet. Heldigvis gikk det bra! Han veide 3210 gr. var 48 cm og 33 cm rundt hodet.  

Barn nummer 2
Neste gang jeg satt med en positiv test i hånda var 18.mai 03. Terminen ble satt til 20 jaunuar 2004. Denne gangen gikk også svangeskapet greit, var litt kvalmen i perioder (når jeg stresset), men ellers lite plager utenom alle kynnerene.

23 desember var jeg hos jordmor, hun ser litt bekymra på meg å spør hvordan formen er. Grei nok sier jeg, litt vondt i hodet. Ja det kunne hun tenke seg, for blodtrykket hadde steget + at jeg hadde proteiner å blod i urinen. Fikk lov å dra hjem å feire jul hvis jeg lovet å ta kontakt med føden hvis jeg ble slakk. 25 desember reiste jeg inn på føden, da hadde jeg hodepine og var generelt ganske slakk. Ble lagt inn til observasjon og startet oppsamlingen av urin dagen etter. Heldigvis var alt helt fint.

29 desember kom det mye snø, dette er ikke så vanlig her i Rogaland, så vi måtte jo ta med oss "storebror" ut på akebrett. Kom inn etter en frisk tur, fikk han i seng å gikk en tur på do. Mens jeg satt der sa det POFF, å det rant som bare det i doen. Vannet hadde gått! Mannen ringte til foreldrene sine som komme for å passe gutten vår (han mente selv at han kunne være med på sykehuset). Det tok litt tid før de kom, for det var kaos på veiene, men omsider kom vi oss avgårde til sykehuset. Ble mottatt der i 10 tiden på kvelden, det viste seg at lille gull ikke hadde festet hodet, så jeg fikk kun gå ut av sengen når jeg skulle tisse. Etter hver do tur måtte de sjekke hjertelyden.

Rundt midnatt begynte riene å komme, helt svakt i ryggen akkurat som med store gutten, så jeg var sikker på at denne gutten også kom med nasen i sky (har lest at ved ansikts fødsel kommer babyen borti en nerve, derfor kjennes riene i ryggen). Jordmor hadde ingen tro på det. Riene tok seg opp og jeg fikk en fødestue med badekar, skulle få prøve det som smertelindring kombinert med akupunktur. Gutten måtte "bare" feste hodet først. Dette tok tid så jeg var "lenket" fast til senga, helt til klokka var mellom 6 og 1/2 7. Da hadde jeg 8 cm åpning og hodet hadde festet seg. Trødde ut på gulvet
og gjorde meg klar for badekaret, men da ville jeg presse. Oppi senga igjen
for å sjekke, å jeg begynte å presse. Det tok litt tid før de "skikkelige" press riene kom, for jeg brukte litt tid på å presse han ned i bekkenet. De skikkelige pressriene begynte vel rett over 7 og 07.45 var gutten ute, også han med nesen i sky. Han var 3170 gr. 51 cm lang og 34 cm rundt hodet, heldigvis at han kom 3 uker før, for han hadde blitt ganske stor hvis han skulle kost seg der i 3 uker til.

Dette var mine fødsler, sitter her med stor mage igjen og er spent på om lille jenta kommer på samme måte.


Hilsen snart 3 barns mamma!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer