Gravid

Folattilskudd er noe av det viktigste hvis du forsøker å bli gravid

- Antall tilfeller med ryggmargsbrokk kunne vært halvert, sier jordmor, Siri von Krogh.

PRØVER DU Å BLI GRAVID? Det aller viktigste i denne perioden er tilskudd av folat for å forbygge ryggmargsbrokk hos barnet, forklarer jordmor, Siri von Krogh. Foto: Scanpix
PRØVER DU Å BLI GRAVID? Det aller viktigste i denne perioden er tilskudd av folat for å forbygge ryggmargsbrokk hos barnet, forklarer jordmor, Siri von Krogh. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Prøver du på å bli gravid?

Da har du kanskje inngått en avtale med deg selv om at du ikke skal tenke så mye på det, men heller bare la det gå sin gang? Vel, det er ofte lettere sagt enn gjort..

I realiteten stiller du spørsmål ved alt du gjør, spiser og drikker. «Kan dette påvirke sjansene for å bli gravid?» «Er jeg gravid allerede?» «Kan dette påvirke fosteret?»

Ja, det er mange tanker som svirrer rundt i hodet, men det er en del ting som er vikigere enn andre, og det første og viktigste er å ta tilskudd av folat.

LES OGSÅ: Visste du dette om puppene dine?

Folat kan halvere risikoen for ryggmargsbrokk

- Det viktigste du kan gjøre er å ta folat. Det er anbefalt med et tilskudd på 400 mikrogram om dagen, forteller Siri von Krogh, jordmor og redaktør for nettsiden Alt For Mamma.

- Folat er viktig for mange funksjoner, men akkurat når det gjelder graviditet så er det for å unngå ryggmargsbrokk hos babyen. Vi ser omkring 60 tilfeller av dette hvert år i Norge - noe som kunne vært halvert dersom flere tok folat i tide, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer