Veiing på helsestasjonen

Føler seg trakassert av helsestasjonen på grunn av datterens vekt

- Jeg var svett og lynende forbanna over at jeg måtte utsette datteren min for et slikt traume.

REAGERER KRAFTIG: Er enkelte helsesykepleiere for opptatte av barnas vekt? Småbarnsfar Jan Ivar Vevle reagerer kraftig på tilbakemeldingene de har fått på datterens vektutvikling. FOTO: Privat
REAGERER KRAFTIG: Er enkelte helsesykepleiere for opptatte av barnas vekt? Småbarnsfar Jan Ivar Vevle reagerer kraftig på tilbakemeldingene de har fått på datterens vektutvikling. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Veiing av barn i alderen 0 til 5 år, har i mange år vært et fast innslag på konsultasjoner ved helsestasjonene. Gjennom å kontrollere vekt og lengde opp mot en vekstkurve basert på Verdens helseorganisasjons (WHOs) vekststandard fra 2006, holder helsesykepleierne et øye med at barna vokser og utvikler seg slik de skal.

Men hvordan håndteres situasjoner hvor babyer ikke følger denne «normalkurven»?

Har alltid fulgt sin egen kurve

Jan Ivar og Silje Vevle er foreldre til Henriette (13 måneder), som er familiens etterlengtede attpåklatt. Jan Ivar har nemlig to voksne barn fra før av og da han og Silje ønsket seg barn sammen, skulle det vise seg å bli vanskelig.

Fordi hun var i slutten av trettiårene, og den biologiske klokken hadde begynt å tikke, måtte de benytte seg av assistert befruktning. Det hele var en påkjenning for paret, som under det første forsøket mistet barnet i magen i uke ni.

På andre forsøk lykkes de endelig, men datteren Henriette får en tøff start på livet. Fødselen varte i hele 48 timer og da hun kom ut pustet hun ikke. Det hele var en dramatisk opplevelse, men paret er overlykkelige over at de i dag har en frisk datter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer