EllieK

- Føler uendelig kjærlighet

Tvillingguttene Lennox og Henry døde med timers mellomrom.

I SORG: Mødrene Elisabeth Kristiane Holst og Linnea Albertsson mistet begge sønnene. Foto: @EvaRoseBirth/Instagram
I SORG: Mødrene Elisabeth Kristiane Holst og Linnea Albertsson mistet begge sønnene. Foto: @EvaRoseBirth/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK gjør oppmerksom på sterke inntrykk i denne saken.

Brødrene ble født 15. januar på Rikshospitalet i Oslo, 18 uker før termin. De kom til verden for tidlig og for dramatisk, beskriver foreldrene, Elisabeth Kristiane Holst og Linn Albertsson Holst, i et innlegg de har gitt tillatelse til å publisere.

- Vi vil for alltid huske denne dagen som grusom, men også med uendelig kjærlighet, deler mødrene med KK.

Dagen etter fødselen startet med et håp om at alt skulle gå bra. Men på formiddagen ble det kritisk for storebror Lennox.

Han hadde blødninger i hjernen og den lille kroppen orket ikke mer. Etter en rask dåp sovnet han inn i foreldrenes armer.

- To perfekte gutter

Midt i sorgen var det håp for lillebror. Han holdt seg stabil noen timer, men på kvelden ble også hans verdier dårligere og dårligere.

Klokken fem om morgenen den 17. januar kom presten tilbake og døpte den lille gutten, Henry. Han lå på brystet til de nybakte mødrene i flere timer før også han døde.

- Elisabeth fødte to perfekte gutter, og håndterte en situasjon ingen kvinner skulle behøve å være i, skriver mødrene.

- Snøstormen herjet utenfor vinduet, og våre hjerter var for alltid knust. Vi vet at vi vil trenge uendelig kjærlighet, støtte og forståelse. Og vi skal gjøre vårt beste for å imøtekomme det.

- Verden raste sammen, delte de åpent på Instagram.

Delte svangerskapet

Det var i et innlegg på Instagram i september i fjor at Holst, også kjent som @EllieK, avslørte for følgerne sine på Instagram at hun var gravid.

- Holdt denne lille hemmeligheten for oss selv en uke... Vi er så gravide, skrev hun.

Siden den gang har Holst og Albertsson tatt følgerne med på reisen gjennom graviditeten via sine kanaler i sosiale medier. De har snakket åpent om det å forberede seg på å være lesbiske mødre, og de har delt bilder underveis i svangerskapet.

Innlegget som ble delt etter det sorgtunge døgnet på sykehuset, har nå flere tusen kommentarer og over 52.000 likes.

«Mandag 15. januar 2024 kom guttene våre inn i denne verden. 18 uker for tidlig, for fort og for dramatisk. Vi vil for alltid huske denne dagen med gru, men også med uendelig kjærlighet».

«Har ikke ord.. så vanvittig trist. Sender dere masse masse kjærlighet», skriver TV-profil Erlend Elias.

«Tusen takk for at dere inviterte meg inn. Det har vært så ekte og så uvirkelig på samme tid», kommenterer @evarosebirth, som har tatt bildene vi gjengir med tillatelse.

«To perfekte små hjerter. Mitt brister med deres», skriver TV-profil Julie Strømsvåg.

«Hjertet mitt blør! Har ikke ord», kommenterer Joakim Kleven, i den lange rekken av følgere som sender hjerter og varme kondolanser.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om