Konfliktfylt samlivsbrudd

– Folk flest har liten kunnskap om hva det vil si å være medmor

Lesbiske Kristin føler at barnets gener blir brukt mot henne i barnefordelingssaken.

KONFLIKTFYLT SAMLIVSBRUDD: Utroskap startet en langvarig konflikt mellom de to mødrene som nå kjemper om samværsretten til deres felles barn. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix
KONFLIKTFYLT SAMLIVSBRUDD: Utroskap startet en langvarig konflikt mellom de to mødrene som nå kjemper om samværsretten til deres felles barn. ILLUSTRASJONSFOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Kristin», som forteller sin historie anonymt, sier hun følte hun hadde skutt gullfuglen da hun for noen år siden traff «Hanne».

Endelig hadde hun møtt ei god jente som var villig til å strekke seg langt for at de skulle få et godt forhold.

Relativt tidlig begynte samtalene deres å dreie seg om det å danne en liten familie. Etter en vanskelig barndom hadde hun selv egentlig aldri hatt et sterkt ønske om å få barn, men hun begynte gradvis å venne seg til tanken på å bli medmor.

Fremtiden virket rosenrød og Kristin ignorerte raskt alle små signal på at ting kanskje ikke var helt slik hun ønsket at de skulle være.

– Etter hvert opplevde jeg at hun hadde et veldig stort kontrollbehov. Dersom jeg var på besøk hos andre kunne hun for eksempel ringe dem for å kontrollere at jeg var der jeg sa. Jeg følte at friheten min ble innsnevret og at hun var veldig sjalu. I ettertid tenker jeg at jeg skulle hørt på folk rundt meg som så varseltegnene lenge før meg, men jeg hadde skylapper på, forteller hun.

Følte seg fanget i forholdet

Sammen beslutter de å få barn ved hjelp av assistert befruktning og donorsæd. Selv om hun rent biologisk ikke har slektskap til barnet, forteller Kristin at hun umiddelbart kjente en sterk tilknytning. Hun var også svært delaktig under graviditeten og i tiden etterpå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer