Sandra Lyng:

- For en som har slitt med spiseforstyrrelser er det tøft å høre at man er stor

Gravide Sandra Lyng såret over kroppskommentarer.

SANDRA LYNG: I et innlegg på Instagram tar artist Sandra Lyng et oppgjør med folk som kommenterer gravidkroppen hennes. FOTO: NTB Scanpix
SANDRA LYNG: I et innlegg på Instagram tar artist Sandra Lyng et oppgjør med folk som kommenterer gravidkroppen hennes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne høsten blir den søte artisten Sandra Lyng (31) og juristsamboeren Lasse Joachim Langerud (34) foreldre for første gang - til en liten gutt.

På sosiale medier har Sandra delt bilder fra svangerskapet med følgerne sine, men i begynnelsen av august la hun ut et innlegg på Instagram hvor hun tar et oppgjør med hva hun opplever som negative kommentarer underveis i svangerskapet.

Til et bilde av seg selv med sin fine gravidmage holder 31-åringen opp et skilt hvor det står: «Er du sikker på at det ikke er to eller tre der inne?».

I bildeteksten skriver hun:

«Ja, jeg er rimelig sikker på det etter tre ultralyder, men takk! Takk for at du kaller meg feit - selv om det selvfølgelig er en spøk. Og at du forteller meg at det ser ut som terminen var i går. Jeg vet at jeg har en stor mage, og at kroppen min har endret seg. Men du trenger ikke å poengtere det. Det gjør meg faktisk ganske trist. Kanskje du tenker at jeg er for sensitiv akkurat nå, og jeg er klar over at de fleste mener det godt, men for en kvinne som har slitt med spiseforstyrrelser så er det tøft å høre at hun er stor. Hvorfor føler vi at det er greit å kommentere kroppen til en gravid kvinne? Forhåpentligvis vokser det en frisk gutt der inne, og jeg er stolt av det. Jeg føler meg heldig som har en kropp som er sterk nok til å lage et menneske. Jeg lærer å leve med forandringene, og å akseptere kroppen min for det den er, hver dag. Gravid eller ei, vi burde alle sette pris på kroppen vår. For den er unik!».

Vi har snakket med Sandra, som forteller at hun opplever å få kommentarene både fra venner, familie og fremmede.

- Hva svarer du når folk kommer med de kommentarene til deg?

- Jeg bare smiler og ler til fremmede. Til kommentaren «er du sikker på at det ikke er to eller tre inni der?» svarer jeg enkelt at «ja, etter tre ultralyder er jeg det». Til de som har kalt meg for tjukk har jeg sagt at jeg ikke synes det er så hyggelig å bli kalt det, selv om de ikke mener noe vondt med det. Men det kan virke sårende.

På spørsmål om hva hun tenker at vi kan gjøre for at slike ting ikke skal skje i fremtiden, svarer hun at det er viktig å tenke over hva man har tenkt til å si, før man sier det høyt.

- I en perfekt verden kan man kanskje tenke seg litt om før man kommenterer størrelsen til kvinner; gravide eller ikke. Det kan være man har slitt med vekt og selvbilde, og da trenger man ikke å bli påminnet om at man er stor. Kanskje vi kan tenke at det faktisk er litt sårende, sier hun til KK.

LES OGSÅ: Skuespiller Hilary Duff åpner opp om utfordringene rundt sitt andre svangerskap: - Respekt til alle dere som får det til å se så enkelt ut... Det er beintøft!

- Jeg er en artist ja, men også et medmenneske og en samfunnsborger

Sandra og Lasse ble kjærester i 2015, og dette er parets første barn. Hun var bare 16 år gammel da hun ble berømt over natten etter deltagelsen i sesong to av talentshowet Idol i 2004. Her konkurrerte hun blant annet mot Margaret Berger (32) og Kjartan Salvesen (41). Sandra kom på fjerdeplass.

Men hun har ikke bare engasjert seg for musikken. I tillegg til artistkarrieren har 31-åringen fått mye oppmerksomhet for sitt engasjement i IKS - «Interessegruppen for kvinner med spiseforstyrrelser» – et tema hun dessverre har personlig erfaring med.

I 2016 skrev hun et innlegg på bloggen om temaet, og oppfordret leserne til å ta kontakt dersom det var noe hun kunne bidra med for å hjelpe unge jenter og gutter som sliter med spiseforstyrrelser.

«Jeg tenker på dere der ute som sliter eller har barn/bekjente som gjør det. Jeg kan sikkert ikke gjøre stort jeg, men vil gjøre det jeg kan. Kommenter under her hvis det er noe jeg kan bidra med, for jeg vil gjerne hjelpe og kommer til å fortsette å jobbe som frivillig i både IKS og i Odin-stiftelsen fremover. Jeg er en artist ja, men også et medmenneske og en samfunnsborger, og det er vår plikt å stille opp for de som har det vanskelig».

BLIR FORELDRE: Til høsten blir Sandra Lyng og samboeren Lasse Joachim Langerud foreldre til en liten gutt. Dette bildet er tatt under Se og Hørs kjendisgalla på Chat Noir i 2016. FOTO NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Til høsten blir Sandra Lyng og samboeren Lasse Joachim Langerud foreldre til en liten gutt. Dette bildet er tatt under Se og Hørs kjendisgalla på Chat Noir i 2016. FOTO NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Ble gravid med spiral: – Jeg var i sjokk, det skal jo ikke gå an

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer