Barn digitale medier

- Foreldre bruker nettbrettet som barnevakt

Nesten fire av fem barn i alderen ett til fire år har tilgang til nettbrett, men noen foreldre velger å vente lengst mulig med å innføre digitale medier. Hvilke konsekvenser kan dette få for barnet?

SMÅ BARN OG DIGITALE MEDIER: Er det ok å vente med å innføre digitale medier til barnet begynner på skolen, eller kan det føre til at barnet vil henge etter sine jevnaldrende? FOTO: NTB Scanpix
SMÅ BARN OG DIGITALE MEDIER: Er det ok å vente med å innføre digitale medier til barnet begynner på skolen, eller kan det føre til at barnet vil henge etter sine jevnaldrende? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg opplever at mange foreldre lar barna sine bruke teknologi mer for sin egen del enn for barnas, og at den «digitale barnevakten» starter tidlig, sier Rannveig Bævre.

Som mamma til to barn på fem og tre år har hun valgt å foreløpig ikke innføre digitale medier hjemme.

Det innebærer at barna hennes ikke får holde på med spillkonsoller, nettbrett eller smarttelefoner, men at de får lov til å se en begrenset mengde tv.

Bævre synes barna har nok tilgang på slik teknologi i barnehagen og når de er på besøk hos slekt og venner.

– Jeg synes det er viktig med lek og sosialt samspill, og opplever at det fort kan bli for mye teknologi om man gir barna tilgang så tidlig. Det er dessuten mange sunne verdier som barn trenger å få med seg fra de er små, som de ikke får via en skjerm. Jeg har valgt å ikke legge ned totalforbud hos andre, men tenker at de i denne alderen ikke trenger mer enn det de får der, sier hun.

Ønsker å begrense bruken

Hvor lenge hun kommer til å holde på disse reglene er hun usikker på, men foreløpig er planen at de også vil gjelde når hennes eldste barn begynner på skolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer