Foreldre til tenåringer

Foreldre tvinger ungdom til å ha på Snap Map

- Ikke alle er klar over at de bryter loven.

ALLTID TILGJENGELIG: Smarttelefonene har gitt dagens foreldre utallige muligheter til å overvåke ungdommene sine, allikevel er de kanskje enda mer bekymret enn tidligere generasjoner. FOTO: NTB
ALLTID TILGJENGELIG: Smarttelefonene har gitt dagens foreldre utallige muligheter til å overvåke ungdommene sine, allikevel er de kanskje enda mer bekymret enn tidligere generasjoner. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens tenåringsforeldre blir ofte nostalgiske når vi tenker tilbake på vår egen ungdomstid.

Før mobiltelefoner ble vanlig blant tenåringer, dro vi bare på fest med løfte om å overholde innetiden (og håp om at foreldrene våre hadde sovnet innen vi kom luskende hjem om natten).

Idéen om at vi en gang skulle gå rundt med en «datamaskin i lomma», var omtrent like sannsynlig som handlingen i tv-serien X-Files.

Så ligger du der da, 20+ år senere, og vrir deg i sengen fordi barnet ditt på nitten år ikke har kommet hjem ennå.

Du sender et par tekstmeldinger med skjult påskudd. «Husket du å ta med nøkkelen?» betyr egentlig «lever du fortsatt?». Du sjekker ulike apper for å se hvor poden befinner seg. Er han fortsatt hos bestekompisen sin, slik han sa han skulle være?

Smarttelefonene har gitt dagens foreldre utallige muligheter til å overvåke ungdommene sine, allikevel er de kanskje enda mer bekymret enn tidligere generasjoner. Hvorfor er det slik?

Overvåkes med Snap Map

Tale Maria Krohn Engvik, kjent som Helsesista, tror det har en sammenheng med at dagens foreldre er vant til at vi alle er tilgjengelige til enhver tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer