Forkjølelse barn:

Forkjølet barn: Når skal du oppsøke lege?

Her er rådene som faktisk hjelper!

LINDRE FORKJØLELSE: Når familiens minste blir forkjølet, kan det bli en stor påkjenning for hele familien. FOTO: NTB Scanpix
LINDRE FORKJØLELSE: Når familiens minste blir forkjølet, kan det bli en stor påkjenning for hele familien. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Snørr, hoste og våkenetter – årstiden vi nå er inne i kan være en tøff tid for små barn og ikke minst foreldrene deres. Tiden frem mot jul er beryktet for mye forkjølelse, da virus faktisk overlever best i den kalde høst- og vinterluften.

For foreldre med små barn, kan det synes som om den ene forkjølelsen avløser den neste. Kari Lise J. Eidjar, fastlege og daglig leder ved Legevakt Vest, forklarer at det er helt normalt at små barn er mye mer syke enn voksne.

– Immunitet er noe vi bygger gjennom å ha infeksjoner. Nyfødte som ammes beskyttes av mors antistoffer de første månedene, men etter hvert skal de bygge opp sitt eget immunforsvar. Når barn kommer i kontakt med virus og bakterier lager kroppen egne krigere, det dannes antistoffer. Det er derfor ingen grunn til å ikke utsette barn for dette – med mindre barnet har en medfødt sykdom som tilsier at det er fornuftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer