- Forskjellene mellom USA og Norge er store!

Som småbarnsmor med ett bein i hvert land, har Johanna Grønneberg Mesa førstehånds innsikt i forskjellene når det gjelder barneoppdragelse.

PENDLER MELLOM NORGE OG USA: Johannas datter går i barnehage i to land, men trives best i den norske. Foto: Meandi
PENDLER MELLOM NORGE OG USA: Johannas datter går i barnehage i to land, men trives best i den norske. Foto: Meandi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder og forfatter Johanna Grønneberg Mesa har etter hvert fått god innsikt i hva det innebærer å ha små barn i USA og Norge.

De siste årene har hun sammen med sin amerikanske ektemann Vince og datteren Savannah (2,5), bodd vekselsvis i de to landene på grunn av jobb. – Forskjellene er store, sier hun.

Går i to barnehager

Savannah går for øyeblikket både i norsk og amerikansk barnehage - et felt hvor kulturforskjellene kommer spesielt godt til syne.

Johanna forteller at hun i starten hadde vansker med å se for seg at datteren i det hele tatt skulle kunne trives i barnehagen på Torshov i Oslo, som var langt ifra den rene og pene barnehagen de var vant med fra California.

– Jeg husker vi skulle på besøk for første gang, Savannah og jeg. Vi stod der og så på alle barna som løp rundt. Alt luktet gammelt pølsevann og i fjeset hadde alle snørr og størkna leverpostei. Jeg holdt godt i den lille rene hånden til Savannah og tenkte at her kan hun aldri være, her kommer hun ikke til å trives, sier hun.

BARNEOPPDRAGELSE: - Hvilket land deler dine verdier?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer