Barn som snakker engelsk

Forskning viser at norske barn snakker stadig mer engelsk

Er det norske språket i ferd med å gå ut på dato?

FORETREKKER Å SNAKKE ENGELSK: Selv om de har norsk som morsmål, finner enkelte barn det lettere å snakke engelsk med hverandre. FOTO: NTB Scanpix
FORETREKKER Å SNAKKE ENGELSK: Selv om de har norsk som morsmål, finner enkelte barn det lettere å snakke engelsk med hverandre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

At vi nordmenn bruker mange engelske ord og uttrykk i vår dagligtale er ikke akkurat et nytt fenomen. Ord som «nerd» og «cash» har mer eller mindre blitt så vanlige at vi ikke lengre tenker over at vi egentlig har adoptert dem fra engelsk.

Men nå forteller foreldre KK har snakket med at stadig flere barn og ungdom tar bruken av engelsk til et nytt nivå.

I enkelte vennegjenger har det nemlig blitt vanlig at barn med norsk som morsmål rett og slett bare snakker engelsk med hverandre.

Tonje forteller at sønnen Truls (15) begynte å snakke mye engelsk da han for et par år siden beveget seg inn i online-spillingens verden.

– Her traff han personer som han måtte snakke engelsk med, noe som førte til at han stadig kom løpende til oss for å spørre om engelske ord som han var usikker på. Etterhvert har dette utviklet seg slik at han også snakker engelsk med venner når de kommuniserer sammen på nett. Jeg har også lagt merke til at vennegjengen bruker mange engelske ord når de snakker sammen utenom.

Ser nesten bare på engelskspråklig underholdning

Tonje tror påvirkningen i stor grad kommer fra spilling, YouTube og Netflix.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer