shared motherhood

Først i verden: Lesbiske mødre fikk begge bære barnet i livmoren

Flere klinikker tilbyr lesbiske par å hente egg fra en kvinne, befrukte det og så la den andre kvinnen bære barnet frem.

BEGGE BAR BARNET I LIVMOR: En ny metode gjør det mulig for lesbiske par å bære samme befruktede egg i sin livmor. FOTO: NTB Scanpix
BEGGE BAR BARNET I LIVMOR: En ny metode gjør det mulig for lesbiske par å bære samme befruktede egg i sin livmor. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Medisinske nyheter slutter aldri å overraske oss og nå kan britiske medier melde om at to kvinner for første gang har båret samme barn i livmoren.

Ifølge BBC fødte nemlig britiske Jasmine Francis-Smith (28) for to måneder siden sønnen Otis etter IVF-behandling.

IVF-behandlingen i seg selv er ikke spesielt oppsiktsvekkende, da det er den vanligste formen for assistert befruktning i Norge.

Det som gjør denne fødselen spesiell er at embryoet (det befruktede egget) ble implantert i Jasmine etter at det hadde vært i ektefellen Donnas livmor.

Ikke spesielt vanskelig rent teknisk

Denne helt nye metoden er ifølge Jon Hausken, spesialist i assistert befruktning og klinikksjef ved Klinikk Hausken, egentlig ikke spesielt vanskelig rent teknisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer