Førstegangsfødsel - en god opplevelse

Publisert
Sist oppdatert

Jeg og samboeren satt hjemme å koset oss en lørdagskveld med en film. Da var jeg en uke over termin. Plutselig begynte det å verke i ryggen og jeg fikk en veldig kraftig rie, klokken var da 1900, den var så vond at jeg ringte opp til sykehuset, men de ba meg vente litt å ringe igjen om en time. Men 5 minutter etter fikk jeg to kjappe som ikke ville gi seg, da måtte samboeren min ringe å si at vi var på vei til sykehuset.

Vi kom opp til sykehuset ca 2015. Der ble jeg sjekket å hadde bare 1,5 cm. åpning.. trodde jeg da kom til å ligge hele natten, men de satte meg til kontroll på rierommet, og da økte riene og de kom med 2 og 4 min. mellomrom, og de var harde, jeg sprang i senga som samboeren min sa. Riene kom med så korte mellomrom at jeg klarte ikke å sette meg ned i et varmt bad, så jeg la meg i senga med lystgass, å da kom riene med bare 10 sekunders mellomrom. Det vil si at det ble mye lystgass ja :)

Det ble vaktskifte litt før 2300, og da sjekket de meg igjen og til deres store overraskelse hadde jeg da 9 cm. åpning. Da tok de vannet og trillet med deretter inn på fødestuen. Jeg fikk en sprøyte i rompa for å myke opp den siste kanten på åpningen. jeg lå en stund på kne over en sakkosekk, så kom jeg meg i prekestolen etter mye om og men (kan anbefales på det sterkeste, uansett hvor tungt det kjennes ut å flytte på seg.) Jeg ble satt på drypp da hodet begynte å vises, for da tok det litt for lang tid mellom pressriene, jeg stablet meg opp i senga igjen, og 0156 den 14 sept.2003 kom verdens nydeligste jente til verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.