– Fortsatt prinsesser og superhelter

TID FOR UTKLEDNING: Snart blir det mange prinsesser og superhelter i barnehager og på skoler rundt om i landet. Foto: Produsentene
TID FOR UTKLEDNING: Snart blir det mange prinsesser og superhelter i barnehager og på skoler rundt om i landet. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart står karnevalsesongen for døren. Dette er lekebutikkenes mest populære kostymer.

Februar er karnevalmåned. Fra Rio de Janeiro i sør til norske barnehager i nord; her skal de bli utkledning, dans og moro for liten og stor!

Noen foreldre foretrekker å sy egne kostymer til barna sine. Mens andre foretrekker å skaffe minstemanns drømmekostyme i en lekebutikk.

Er du i den siste kategorien kan du kanskje finne din sønn eller datters nye favorittantrekk i denne artikkelen. Se våre eksempler nedenfor! 

KJØNNSNØYTRALT: F.v. legekostyme (kr 249 per stykk, Lekmer.no) og bakerkostyme (kr 249 per stykk, Lekmer.no).
KJØNNSNØYTRALT: F.v. legekostyme (kr 249 per stykk, Lekmer.no) og bakerkostyme (kr 249 per stykk, Lekmer.no). Vis mer

 

Disney-prinsesser og Spider-man

Hvor vidt man bør unngå kjønnsdelte leker, både er og har vært en debatt blant foreldre og i barnehager. Men enten man liker det eller ikke; det er fortsatt slik at jenter vil være prinsesser og gutter vil være superhelter, skal vi tro leketøysnæringen.

– De mest populære draktene er uten tvil prinsesser i alle varianter til jentene. Inn under dette kommer Disney-prinsessene som har sine temakjoler, for eksempel Askepott og Rapunzel. Det siste året er også solgt Monster High kjoler (Monster High er populære dukker for de litt større jentene. Red. Anm.). For guttene går det mye av Spider-man og pirater, i tillegg til Darth Vader fra Star Wars, forteller Lise Bech, daglig leder i Yes! Vi leker.

PRINSESSER: F.v. kostyme med tiara og tryllestav (kr 249, Lekmer.no), Tingeling-kostyme (kr 199, Lekmer.no) og prinsessekostyme fra Yes! Vi leker (kr 249).
PRINSESSER: F.v. kostyme med tiara og tryllestav (kr 249, Lekmer.no), Tingeling-kostyme (kr 199, Lekmer.no) og prinsessekostyme fra Yes! Vi leker (kr 249). Vis mer

LES OGSÅ: Babystyling - hvor går grensen? 

 

Henter inspirasjon fra lerretet

Favoritter tilknyttet film og TV-serier er stadig populært, det er både Spider-man og Star Wars eksempler på. 

– Spider-man er en film som har gitt mange spin-off produkter opp igjennom, og dette går i bølger i takt med nye filmer. Det samme gjelder Batman når den er oppe, samt Avengers som har hatt ganske grei suksess for litt større småbarn om man kan kalle dem dette, sier Bech.

SUPERHELTER: F.v. rustning med sverd, skjold, hjelm og overdel (kr 199, Lekmer.noo), Darth Vader-kostyme (kr 299, Yes! Vi leker), brannmannuniform (kr 799, Yes! Vi leker) og sjørøverantrekk (kr 179).
SUPERHELTER: F.v. rustning med sverd, skjold, hjelm og overdel (kr 199, Lekmer.noo), Darth Vader-kostyme (kr 299, Yes! Vi leker), brannmannuniform (kr 799, Yes! Vi leker) og sjørøverantrekk (kr 179). Vis mer

LES OGSÅ: Klær i barnehage - dette trenger barnet?

 

Barnehagene ønsker seg dyr 

Også hos Ringo leker opplever de at det blir tatt tradisjonelle valg når det gjelder karnevalskostymer. 

– Jentene vil være prinsesser, helst Disney-prinsesser og guttene vil være Superhelter, forteller administrerende direktør i Ringo, Gro Svendsen til Mammanett.

Hun opplever at barnehagene gjerne ønsker at barna skal være skogens dyr, og gjerne norske dyr. Men dette er vanskelig å finne i butikkene, og det er ikke sikkert at mamma ønsker å sette seg ved symaskinen for å lage slike drakter - i alle fall ikke når barna selv helst vil være prinsesse og superhelt.

– Mor er ikke veldig glad for å måtte sy drakter selv, dessuten blir det veldig mye dyrere, sier Svendsen. 

TØFFINGER: F.v. Monster High-kostyme (kr 128, Lekmer.no), Pippi-parykk (kr 179, Yes! Vi leker) og Transformers-kostymer med masker (kr 199 per stykk, Ringo leker).
TØFFINGER: F.v. Monster High-kostyme (kr 128, Lekmer.no), Pippi-parykk (kr 179, Yes! Vi leker) og Transformers-kostymer med masker (kr 199 per stykk, Ringo leker). Vis mer

  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer