Franske babynavn

FRANSK INSPIRASJON: Kanskje finner du favorittnavnet på den franske navnelista?
FRANSK INSPIRASJON: Kanskje finner du favorittnavnet på den franske navnelista? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fransk er et vakkert flytende språk, og hvis du ønsker å gi babyen et velklingende navn i et av de mest talte verdensspråk, kan er fransk navn være et godt alternativ. 

Fransk er offisielt språk i over 30 land og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter. Det antas at nærmere 500 millioner mennesker i verden under ett snakker fransk, hvilket gjør fransk til et av de mest talte verdensspråk. 

Baby Name Network og Nameberry har begge lister av populære, tradisjonelle og moderne franske babynavn. Vi har gått gjennom lista og plukket ut navnene som nordmenn også klarer å uttale uten for mye tungekrøll. 

LES OGSÅ: Få navneforslag fra Navnerulletten - basert på mor og fars navn

Oppkalt etter parfyme eller champagne?

Mange foreldre ønsker sjeldne navn til barna sine, og hvis du også ønsker et navn som oser av fransk luksus, kan kanskje Champagne eller Chanel være riktig navn til poden?

Champagne er foreløpig et lite brukt navn i Norge. Fire eller færre har dette navnet i følge Ssb.no. Da har langt flere valgt navnet Chanel. 37 kvinner i Norge har dette som fornavn. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer