Pilotfrue

Ga mobil i kalendergave til 2-åringen

Donerer bort penger og resten av kalenderen etter massiv kritikk.

PILOTFRUE: Julianne Nygård og ektemannen Ulrik Nygård har vært i hardt vær etter at de ga svindyre kalendergaver til sønnene. Nå har de tatt en helomvending. FOTO: NTB
PILOTFRUE: Julianne Nygård og ektemannen Ulrik Nygård har vært i hardt vær etter at de ga svindyre kalendergaver til sønnene. Nå har de tatt en helomvending. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julen er en tid for kos og hygge. Mange foreldre legger både tid og penger i adventskalendere til barna sine. Julianne Nygård (32), bedre kjent som Pilotfrue, har sammen med mannen Ulrik Nygård (42) gått all in når det gjelder julekalender til ungene.

Pilotfrue deler daglige oppdateringer av hverdagen med barna. På Snapchat-kontoen hennes kan man følge med på rampenisse-streker og ungenes julekalender.

Mange er vant til at pakkekalenderen inneholder små gaver som en slags oppvarming til selveste julekvelden. Ekteparet Nygård har tenkt større. I tredje luke av julekalenderen skjulte det nemlig seg en iPhone til de to guttene på 4 og 2 år.

Det har skapt voldsomme reaksjoner i sosiale medier.

Massiv kritikk

Følgerne raser over at ekteparet kan gi så dyre gaver til ungene og dele det i sosiale medier - hvor de til har til sammen 100 000 følgere. Mye av kritikken går på hvor lite hensynsfullt det er i en tid hvor ekstra mange familier sliter med å få endene til å møtes økonomisk.

Programleder og tidligere fotballspiller Mads Hansen (38) gikk søndag ut med en utfordring til ekteparet Nygård om å donere penger til innsamlingsaksjonen han har gående i desember.

PENGEDONASJON: Ekteparet Nygård donerte hele 10 000 kroner til innsamlingen etter oppfordring fra Mads Hansen. FOTO: Skjermdump Instagram/@pilotfrue
PENGEDONASJON: Ekteparet Nygård donerte hele 10 000 kroner til innsamlingen etter oppfordring fra Mads Hansen. FOTO: Skjermdump Instagram/@pilotfrue Vis mer

Pengene går til Rett fram opplevelser og deres arbeid med å feire jul for familier som ikke har råd.

På kun fem dager har programlederen samlet inn over 1,5 millioner kroner.

Helomvending

Mandag gikk småbarnsforeldrene imidlertid ut og beklaget seg.

«Vi føler oss som verdens verste mennesker og tar til oss kritikken,» skriver Nygård i Instagram-stories. Videre skriver hun at de vil donere bort resten av kalendergavene til familier som ikke har råd til julegaver.

«Vi ønsker å fortsette med å spre juleglede gjennom rampestreker som ikke koster penger, og snur det hele til en utfordring», skriver 32-åringen.

Tar paret i forsvar

Innbetalingen er fra parets nyopprettede firma, og et firma som står som automatisk står som sponsor av innsamlingsaksjonen sammen med flere andre firmaer med store pengedonasjoner.

Influenser Kristin Gjelsvik (36) uttalte til TV 2 mandag at hun gjennomskuer det hele som et PR-stunt: «Helt forkastelig i en tid der folk har så dårlig råd at de må velge mellom mat og strøm.»

Mange støtter denne teorien på bakgrunn av at Ulrik Nygård så nylig som i oktober uttalte til Dagbladet at de «snur på kronene» for å få betalt strømregningene.

«Vi har begynt å spare inn på ting, og vi voksne her i huset unner oss mye mindre nå enn før», sa han til Dagbladet.

Kritikerne spør dermed om de har kjørt i gang et PR-stunt for økonomisk vinning.

Til tross for mye kritikk, er det også mange som tar småbarnsforeldrene i forsvar. En skriver blant annet at hun hyller at paret legger ned innsats i «å lage en nydelig førjulstid» for barna sine.

Julianne Nygård har ikke besvart KKs henvendelser.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer