Gir blaffen i anbefalinger om fullamming?

Norske mødre gir blaffen i anbefalinger om fullamming?
Norske mødre gir blaffen i anbefalinger om fullamming? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor lenge fullammet du, og hva påvirket deg til å slutte? WHO og norske helsemyndigheter anbefaler at spedbarn fullammes til de er 6 måneder, men en undersøkelse viser nå at bare 2% av spedbarna på 6 måneder får morsmelk som eneste mat.

De aller fleste nybakte mødre i Norge, starter å amme - hele 99%. Åtte av ti ammer fortsatt når barna er seks måneder gamle. Ved fire måneders alder får 44 prosent av barna fortsatt kun morsmelk, men bare 2 prosent ved seks måneders alder. Dette kommer fram i en studie fra Folkehelseinstituttet og Rikshospitalet der man har studert årsaker til at mødre slutter å fullamme før babyen er seks måneder.

Diskuter: Hvorfor gir norske mødre blaffen i anbefalinger om fullamming?

Helsedirektoratet og Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at spedbarn fullammes, altså kun får morsmelk, inntil de er seks måneder gamle. Forskere fra Folkehelseinstituttet og ammesenteret ved Rikshospitalets har sett på faktorer som kan påvirke at mødrer ikke fullammer den anbefalte tiden.

I en ny studie som omfatter 29 621 mor-barn par i Den norske mor og barn undersøkelsen har de undersøkt sammenhengen mellom forhold under og rett etter fødselen, og risiko for å avslutte fullamming før barnet er seks måneder. Foreldrene svarte på spørsmål om barnets ernæring i første leveuke, og hver måned fram til seks måneders alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer