Gravid - kan du drikke litt alkohol?

Graviditet og alkohol hører ikke sammen. Ikke i det hele tatt.

Foto: Shutterstock.com ©
Foto: Shutterstock.com © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halvparten drikker alkohol før man visste at man var gravid, i følge ny undersøkelse fra Helsedirektoratet.

1 av 3 gravide opplever bekymring knyttet til alkoholbruk i tiden før de visste de var gravide. Det kommer frem i en undersøkelse Helsedirektoratet la frem i dag. 

På oppdrag fra Helsedirektoratet har Ipsos MMI spurt 381 kvinner som var gravide eller har fått barn det siste året om deres forhold til alkohol og graviditet. 

Over halvparten (52 prosent) svarer at de drakk litt alkohol før de visste de var gravide, mens 17 prosent svarte at de drakk seg fulle før de visste at de var gravide.  Totalt svarer 31 prosent av kvinnene at de var helt eller delvis bekymret på grunn av alkoholbruk tidlig i svangerskapet. 

LES OGSÅ: Det velmente venninne-rådet rammer hardt! 

Bør avstå fra alkohol de to siste ukene i syklusen

– Når man oppdager at man er gravid anbefaler vi å kutte ut alkohol, ettersom vi ikke har noen sikker nedre grense for hvor mye alkohol fosteret tåler, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer