Gravid i påvente av prøverørsforsøk

Publisert
Sist oppdatert

Vår vei til å bli gravid begynte faktisk allerede for fire år siden (2002). Jeg var 21 år og min samboer var 24 år da vi bestemte oss for at vi skulle prøve å starte familie. Som sikkert de alle fleste jenter trodde jeg at det var snart gjort å bli gravid så ventetiden ble utrolig lang når ingenting skjedde og skuffelsene kom hver måned. I tilegg er jeg veldig plaget av menssmerter så hver måned synes jeg veldig synd på selv når ingenting skjedde og jeg bare hadde vondt… Min samboer ble selvfølgelig også veldig skuffet, men så nok litt mer nøkternt på det enn jeg som var sååå ivrig på å bli gravid.

I september 2004 hadde jeg min første sjekk på sykehuset. Der såg alt bra ut og min samboer ble også sjekket etter hvert. Vi ble satt opp til prøverørforsøk september 2005. Alle de som har vært gjennom den. Prosessen det er før en kommer så langt som prøverør vet at det er en veldig stor påkjenning både fysisk og psykisk.

I mai 2005 giftet vi oss og hadde nettopp flyttet inn i nyoppusset hus og bare ventet på at det skulle bli september.

Juli 2005 begynte jeg på spray og videre på hormonsprøyter. Men da vi kom så langt som til siste sjekk før vi skulle ta ut egg viste det seg at jeg ikke hadde fått stor nok dose av medisiner og legen anbefalte oss å avslutte forsøket og begynne på ny når kroppen var klar igjen. Min mann tok det hele med fatning, men jeg knakk helt sammen og gråt i flere dager. Jeg var frustrert og tenkte at vi kom aldri til å få barn sammen .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.